САЩ обвиняват Русия, Китай, КНДР и Иран в разработване на биологични оръжия

САЩ обвиняват Русия, Китай, КНДР и Иран в разработване на биологични оръжия - 1

САЩ обвиняват Русия, Китай, КНДР и Иран в разработване на биологични оръжия

В съответствие с доклада за състоянието на защитата срещу биологични заплахи, предоставен от Пентагона и цитиран от The Washington Post, някои държави, включително Русия, продължават разработването на програми за биологични оръжия. В доклада се посочва, че Русия, Китай, Северна Корея и Иран вероятно продължават да занимават с разработването на биологични оръжия, и се отбелязва, че Северна Корея и Русия активно разработват „нападателни биологични оръжия“.

Пентагонът изразява загриженост от инвестициите на Китай в своите биопрограми и биолаборатории, считайки, че това създава основна заплаха. Изпълнителният директор на Двупартийната комисия по биозащита, Аша М. Джордж, подчертава, че Русия също е потенциален източник на биологични заплахи.

В същото време руската страна обвинява САЩ в разработване на биологични оръжия. Руското Министерство на отбраната заявява, че разполага с документи, които потвърждават, че американски военни биолози проучват рисковете от неконтролируемото разпространение на вируса на птичия грип в Европа „в случай на използване на биологично оръжие срещу определени страни, по-специално чрез диви птици“, цитира news.bg.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *