СВАЛЕНИ НОМЕРА И ПОРЕДНАТА КОЛА: Българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка

Спортни новини (29.09.2023 - късна)

СВАЛЕНИ НОМЕРА И ПОРЕДНАТА КОЛА: Българин попадна в капан заради британската си шофьорска книжка

Мъж попадна в абсурдна въртележка заради британската си шоьорска книжка – купува кола, регистрира я, а малко по-късно номерата му са свалени. Ищецът се завърнал от Великобритания със законно свидетелство за управление, след като свалили номерата на първия му автомобил, той си купил нов, но пак го спрели и отново го заплашили, че ще му свалят номерата на колата. За да предотврати това, потърпевшият периодично ходи до Гърция и се връща.

КС: Незаконно е шофьорите с неплатени глоби към КАТ да не получават книжките си

”Капанът щраква” за българите с британски шофьорски книжки след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Всеки от тях има срок до 3 месеца да смени свидетелството си с българско, за да е правоспособен у нас. По закон обаче е нужна половин година уседналост, за да се издаде българска книжка.

„Полицай от Сливен ми каза, че ако не искам да я сменя, на 6 месеца трябва да излизам от страната и да се връщам обратно“, разказва Мирослав Янков. На 29 юни номерата на автомобила му са свалени. Така Янков разбира, че всъщност трябва да излиза от страната на всеки 3 месеца. 

„Сега не знам мога или не мога да шофирам, след като отново съм напуснал страната и съм се върнал обратно“. 

Повече гледайте във видеото. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *