Световната номер 1 в тениса отново е ядосана – този път на интернет тролове

Световната номер 1 в тениса отново е ядосана - този път на интернет тролове

Световната номер 1 в тениса отново е ядосана – този път на интернет тролове

Световната №1 в тениса Ига Швьонтек отново използва трибуната на известността си, за да изпрати послание.

Ига Швьонтек победи китайката Кинуен Джън, след като загуби първия сет – 3:6, 6:1, 6:1, и ще играе на четвъртфиналите в Синсинати срещу шампионката от „Уимбълдън“ Маркета Вондрушова.

На пресконференцията след мача си световната номер 1 се оплака от коментарите, които получава в Интернет. Тя сподели, че е нападана, дори и само ако загуби сет в даден мач.

„Днешният мач не беше перфектен за мен, но омразата и критиките, които с моя отбор получаваме дори след загубен сет, са невероятни. Искам да призова хората да бъдат по-разумни, когато пишат неща в интернет. Вие журналистите също може да спомогнете за това.

Играчите жертваме много и работим здраво, за да сме тук. Винаги даваме на 100% всеки ден. Тъжно е, че аз и хората от отбора ми получаваме такива критики. Нека хората се концентрират върху позитивните неща в нашата работа.

Имам чувството, че интернет става все по-зле. Омразата и броят коментари, които са насочени към нас, понякога са жестоки. Надявам се това да се промени, защото интернет вече не е безопасно място, в което четеш неща. Искам аз и отборът ми да получаваме повече уважение, но знам, че не мога да влияя на хората какво да мислят и какво да пишат. Знам само, че интернет може да стане по-добро място, ако всички заедно работим за това“, каза световната №1.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *