Светът не започва от кмета на Поморие, нито от братовчеда му или ГЕРБ

Светът не започва от кмета на Поморие, нито от братовчеда му или ГЕРБ

Кметът на Поморие казал на някаква оперативка, че приоритетите на общината били култура, спорт и образование и в Поморие се случвали много неща… и яко ме напуши на смях!
Ха-ха-ха!
Да, в Поморие се случват много неща. Нелицеприятни. Улиците на града са като след бомбардировка. Гражданите се оплакват, че плащат високи данъци, а колите им се разбиват. И това не е заради проекта „Воден цикъл“, защото и улиците извън проекта са в същото състояние, както останалите.
Нелицеприятно е, че длъжностни лица имат актове след финансова проверка на Община Поморие за нарушения при провеждането на обществени поръчки. Поморийци чакат отговори! За това говорете на понеделнишките оперативки, а не за несъществуващи неща. – „На вниманието на главния прокурор! Има ли корупционни схеми в Община Поморие при „провеждането“ на обществени поръчки за близо 5 милиона лева“Какво се случва в културата и спорта, образованието направо ще го прескоча.
С тези ресори е „натоварен“ по „компетентност“ като зам.-кмет братовчедът на Иван Алексиев – Илия Джингов, който дълги години се занимаваше с продажба на плодове и зеленчуци в частното си магазинче. Пред „очите“ на Илия Джингов беше унищоженo мозаечното пано на художника Дечко Стоев – почетен гражданин на Бургас. Илия Джингов на международен спортен форум в Поморие поздрави присъстващите гости от страната на изгряващото слънце с „Добре дошли на гостите от Република Япония“. Както знаем, Япония си има император и няма как да е република. Но зам.-кметът със „специфични познания по география“ реши да го „детронира“ пред пресаташето на японския посланик в България. Това стори Илия Джингов като зам.-кмет по култура, туризъм, спорт, образование, хуманитарни дейности, здравеопазване, трудова заетост и какво ли още не…, който е физкултурник по образования – учил в спортната академия.
Какво ново се направи в спорта и културата през мандата на Иван Алексиев като кмет на Поморие? Пролетните и есенни културни салони са инициатива на Гранд хотел Поморие и БТА от близо 10 години. А дали община Поморие финансира частни хотели, за да се рекламира като съорганизатор на културните салони? Това е отделен въпрос. Та, при този „културтрегер“ Илия Джингов се закри длъжността ст.-експерт „Туризъм“. Преди това се закри длъжността ст.експерт „Култура“, защото обемът на работата в туризма мнооого нараснал. Толкова много нараснал, че уволняват и ст.експерт „Туризъм“ Междувременно, в общината бяха разкрили екзотичната длъжност „ръководител звено култура“ или звеноводка по културата – както ви харесва повече, а това напомня много на друга екзотична длъжност измислена от финансовия Симеон Дянков – коняр.
За спорта – винаги в Поморие е имало футболен отбор – деца, юноши, мъже. Винаги в Поморие е имало хандбален отбор. Винаги в Поморие е имало спортни танци. Винаги е имало ветроходство. Винаги децата от детските градини са изнасяли програми. Винаги е имало читалища в община Поморие, които са развивали своята дейност и са чествали юбилеи. Винаги е имало детски комплекс и т.н.
Обобщено – в мандата на Иван Алексиев, братовчед му Илия Джингов не е създал нищо ново в културата и спорта. За сметка на това традиционни национални и международни културни прояви бяха закрити.
Така че кметът Алексиев да не разсмива поморийци с „иновативност“. Светът не започва от него. Нито от братовчед му или от ГЕРБ.
И понеже в община Поморие се самонаграждават, да очакваме ли пак да си гласуват парични коледни бонуси за „добре свършена работа“? Zadkulisite.comНа снимката: Илия Джингов, зам.-кмет на Община Поморие и братовчед на кмета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *