СВИНЩИНА! СЧУПИХА ПРЪСТИТЕ НА ДЯСНАТА РЪКА НА ЖУРНАЛИСТА ВАСИЛ ПЕТЕВ! КАКВО СЛЕДВА ОТТУК НАТАТЪК? КУРШУМ В ЧЕЛОТО ЛИ?

СВИНЩИНА! СЧУПИХА ПРЪСТИТЕ НА ДЯСНАТА РЪКА НА ЖУРНАЛИСТА ВАСИЛ ПЕТЕВ! КАКВО СЛЕДВА ОТТУК НАТАТЪК? КУРШУМ В ЧЕЛОТО ЛИ?

Днес около 7,45 часа, на път за работа, е бил нападнат журналистът Васил Петев, създател на сайта www.big5.bg Докато журналистът Васил Петев върви пеша към новия офис, където тече преместването на редакцията на сайта BIG5.BG, отзад неизвестно лице скача върху Васил Петев и го поваля на земята. „Всичко стана за секунди, докато паднах напред, някой ми изви ръцете и ми потроши пръстите на дясната ръка“, заяви специално за АФЕРА Васил Петев.
Болката е била свирепа. Васил Петев отива в „Пирогов“, където му гипсират ръката, като ще се наложи и последваща операция.
Мястото на инцидента, където се е случило посегателството върху журналиста Васил Петев, е на 300 метра от Четвърто полицейско управление на МВР в столицата.
„Нищо не успях даже да разбера какво става. Вървях към новия офис, където бях помолил приятели да ми помогнат да преместим мебели и внезапно се оказах нападнат и със счупени пръсти на дясната ръка. Не съм сезирал МВР и нямам намерение да го направя, защото съм убеден, че нищо няма да направят. Не мога да коментирам на този етап кой има интерес от това да спра да пиша. МВР няма да ангажирам, ще търся приятели, с които ще разберем истината и кой стои зад нанесения ми побой“, каза за АФЕРА Васил Петев.
ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С ЖУРНАЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е СВИНЩИНА!
Васил Петев стартира преди месеци сайта си www.big5.bg В сайта на Васко Петев няма никаква цензура и той не коленичи пред властта, както и пред водещите медийни олигарси, които държат в юмрук медиите.
АФЕРА подкрепя колегата Васил Петев и разбира отказа му да иска съдействие от МВР, тъй като е брилянтно наясно, че МВР не само нищо ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ няма да разкрие като посегателство върху журналист, но и в ситуацията, в която се намира държавата, единствено НЕЗАВИСИМО разследване би могло да установи истината.
Натискът срещу „неправилните“ журналисти в България вече е яростен. Очевидно психо-терора със завеждане на купища дела и искове, както ЗАСЕГА се действа със сайта АФЕРА, не е достатъчен, за удоволетвори зловещите властови мозъци, разполагащи с пари, недосегаемост и ресурси да мачкат журналисти, които не са в общия „пеевски“ хор, и се преминава към физически терор.
А когато ти счупят пръстите на дясната ръка, това е послание – да спреш да пишеш. Истината.
Какво следва оттук нататък? Куршум в челото ли?Afera.bg
В разговор със ЗАДКУЛИСИТЕ Васил Петев каза с неподправеното си чувство за хумор:“Е, няма да мога да пиша… известно време“!
НО ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА „ПИСАНЕ“, А ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ЧРЕЗ ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ НАД ЖУРНАЛИСТ И ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВОТО МУ НА ТРУД! ЗАЩОТО ВАСИЛ ПЕТЕВ, ОСВЕН С ГЛАВАТА, РАБОТИ И С РЪЦЕТЕ СИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *