Свързан с Черепа наш магнат е спрян да влезе в Гърция

Свързан с Черепа наш магнат е спрян да влезе в Гърция

Български магнат, арестуван в миналото за участието в престъпна организация, е бил спрян от гръцките власти при опит да влезе в страната през летище “Елефтериос Венизелос” в Атина, съобщават местни медии.

Мъжът, назован само с инициалите А. И. Т., пътувал заедно със сина си Р. Т. Последният е бил пуснат в Гърция, тъй като за него нямало информация, забраняваща влизането му в страната, пише newsbg.eu.

В момента гръцките власти опитват да установят контактите, които спреният българин има в Гърция, както и къде в страната е смятал да отседне, уточни „24 часа“.

Инициалите на недопуснатия в Гърция българин съвпадат с името на Александър Тумпаров, който бе арестуван през 2020 г. след разследване на Интерпол и освободен под гаранция срещу рекордна за България сума от 1,5 млн.

Тумпаров е приближен на хазартния бос Васил Божков. Известен е най-вече като управител на “Еврофутбол” и член на надзора на футболен клуб “Левски”. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, създадена с цел избягване плащането на над 550 млн. лв. данъци и такси за лотарийни игри, ръководена от Васил Божков.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *