Серия кражби от дома на възрастни хора: Полицията хваща извършителя, но той е без повдигнато обвинение

Серия кражби от дома на възрастни хора: Полицията хваща извършителя, но той е без повдигнато обвинение

Възрастно семейство е обект на кражби от години, но досега осъдени няма. Случаят е от ботевградското село Скравена.

При последното посегателство камера е запечатала лицето на извършителя. Пред полицията обаче той отричал вина и бил освободен.

Снимка:
bTV

От години семейство Вълчовски са подложени на кражби – изчезват животни и храната, която произвеждат. Синовете им монтират камери преди производството на последната им голяма партида овче сирене.

Оказва се, че заснемането на крадеца, той е бил задържан само за 24 часа и след това пуснат. Отнася 11 кофи с овче сирене.

Снимка:
bTV

Стаята на Генка Вълчовска е само на няколко метра от помещението, което е обрано.

„Не сме чули нищо. Сутринта станах към 4:30 часа сутринта. Влязох в мазето. 11 кофи със сирене бяха изчезнали. Бях решила твърдо, че ако не бяха дошли синовете ми, щях да си сложа край на живота. Отключва вратата с някакво желязо. Влиза вътре, затваря вратата. После изнизва по две кофи. Една кофа е около 8 килограма – общо около 100 килограма. Не можем да дадем пари на децата си, и внуци имаме. Баща ми цял живот е бил овчар. Затова го произвеждаме – за да им дадем сиренце, агънце, заек“, обясни Генка.

Снимка:
bTV

Когато полицаите виждат кадрите, веднага разпознават извършителя.

„Казаха, че това е Пиката. Постоянно прави кражби из селото“, добави Никола Вълчовски.

Снимка:
bTV

През годините на семейството изчезват четири овце. Казват, че са били най-хубавите им. Също и други 8 кофи със сирене.

„По цяла вечер съм в страх. Нито мога да спя. Ставам по няколко пъти. Не мога да си намеря мястото“, каза Генка Вълчовска.

„След първия случай сложихме камери за тяхно спокойствие и ако влезе крадец, да бъде разпознат. Очевидно камерата не върши работа. Полицията си свърши работата. Молбата ни е прокуратурата да си свърши работата и крадецът да бъде наказан“, посочи Сийка, снаха на Никола и Генка.

От прокуратурата отказаха да коментират случая с обяснението, че разследването е в начален етап, въпреки че кражбата е извършена преди един месец.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *