Системни токови удари и повредени уреди в софийски села

Инициативата "Зелени библиотеки" се провежда за девета поредна година в София (ВИДЕО)

Системни токови удари и повредени уреди в софийски села

Няколко софийски села негодуват срещу енергото заради проблеми с напрежението. Хората твърдят, че ежедневно са подложени на токови удари, което довело до повреди в електроуредите им. От дружеството се оправдават с разсеяни птици, които се удряли в съоръженията за високо напрежение. 

„Постоянни са тези безтокови паузи, ние така си живеем. Проблемът е, че изгарят уреди и това се случва сега, през лятото, когато ни трябва по-малко електрозахранване. А зимата как ще живеем?”, попита кметът на район „Кремиковци” Лилия Донкова.

ЕК предложи нови правила за европейския пазар на електроенергия

Жителите и администрацията на район „Кремиковци“ подават жалби, но не получават отговор от дружеството. 

Кметът на село Долни Богров заяви, че ситуацията с прекъсването на тока е абсолютно същата и в тяхното село. „Гърми, трещи, има моментни удари. Напрежението варира от 170 до 260 волта на фаза”, добави той.

„Електрохолд България”: Пожар на кабелен колектор прекъснал живото излъчване на Гешев

„Този проблем не е от днес или от вчера. През 2019 г. сме подавали жалби до омбудсмана, до кмета на София, до ЧЕЗ и те ни отговориха, че е изработен проект, който ще захрани алтернативно село Желява. Но вече шест години този проект се съгласува с институциите и няма резултат”, каза жител на с. Желява.

ЦЕНАТА НА ТОКА: Годишното намаление за бизнеса е 61%

Повече гледайте във видеото.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *