СКАНДАЛНА ШУРОБАДЖАНАШКА СХЕМА НА ГЕРБ – ПОРТНИХ – СВИЛЕН ШИТОВ – КРАСИМИР МАРИНОВ – ТЪСТ… КОЙ КУМ – КОЙ СВАТ В БИЗНЕС – ПРЕПЛЕТКИТЕ

СКАНДАЛНА ШУРОБАДЖАНАШКА СХЕМА НА ГЕРБ – ПОРТНИХ – СВИЛЕН ШИТОВ – КРАСИМИР МАРИНОВ – ТЪСТ… КОЙ КУМ – КОЙ СВАТ В БИЗНЕС – ПРЕПЛЕТКИТЕ

дна от фигурите, които доведе до скандално брожение вътре в ГЕРБ, е кандидат – кметът на ГЕРБ за Девня, оповестен от Цветан Цветанов – Свилен Шитов. Апропо, за незнаещите, Свилен Шитов преди време се подвизава като Свилен Христов. Като Свилен Христов е кандидат за кмет пак на Девня, но от „Атака“, през 2007 година. Сега набляга на фамилията Шитов, но става дума за един и същи човек.Братът на Свилен Шитов – кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня е Христо Христов. Същият брат на Шитов – Христо Христов – пък е кръстник на варненския ГЕРБ – кмет и кандидат за такъв за втори мандат – Иван Портних.
Това е само въвеждаща кратка – преплетка, да не се объркате окончателно в шуробаджанашката схема, която следва.
АФЕРА разполага с дружествения договор на дружество с ограничена отговорност „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД от 31 март 2006 година, който се сключва между Свилен Янчев Христов /разбирай към днешно време – Свилен Шитов – кандидат – кмет на ГЕРБ за Девня/ и Милен Красимиров Маринов.
Милен Красимиров Маринов е син на ексобщинския съветник и тъст на ГЕРБ – кмета Иван Портних – Красимир Маринов.
На 23 април 2009 година с договор за продажба на дружествен дял Свилен Янчев Христов /тогава/, а сега кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов, продава дяловете си от дружеството „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД на Христо Янчев Христов. Както отбелязахме Христо Христов е брат на Свилен Шитов и кръстник на ГЕРБ Иван Портних. Продажбата става със съгласието на другия съдружник – Милен Красимиров Маринов – син на тъста на ГЕРБ – Иван Портних – Красимир Маринов.
На същата дата – 23 април 2009 година синът на тъста на ГЕРБ Иван Портних – Красимир Маринов – Милен Красимиров Маринов пък продава дружествените си дялове на Илиян Василев Станчев. По-късно Илиян Василев Станчев става съдружник на Иван Портних във фирмата „ФУУД КЪМПЪНИ“ ООД.
Към юни 2015 година кредитната задлъжнялост на дружеството „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ ООД е на стойност 300 000 лева и според справка в Търговския регистър е продадено на … някой си, дали мургав или албинос, все едно, Желязко Асенов Христов от Търговище.
На 20 февруари 2009 година с протокол от учредително събрание Илиян Василев Станчев, който купува дялове от „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“ от сина на тъста на Иван Портних – Красимир Маринов – Милен Красимиров Маринов, и ИВАН НИКОЛАЕВИЧ ПОРТНИХ / сегашният ГЕРБ –кмет на Варна Иван Портних/ учредяват дружество с ограничена отговорност – ФУУД КЪМПЪНИ“ ООД.
На 9 февруари 2011 година с договор за продажба на дружествен дял ИВАН НИКОЛАЕВИЧ ПОРТНИХ продава 25 дяла от капитала на ФУУД КЪМПЪНИ ООД на Красимира Тодорова Станчева. Красимира Тодорова Станчева е съпруга на Илиян Василев Станчев, познат ви от по-горе описаните преплетки.
Към настоящия момент собственик според Търговския регистър на ФУУД КЪМПЪНИ ООД са аверите на Иван Николаевич Портних – мъж и жена Станчеви.Припомняме, че Красимира Станчева е жена на Илиян Станчев, който пък е брат на жената на Христо Христов, който пък е брат на Свилен Шитов – кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня. В преплетката е и тъста на Свилен Шитов – Борис Асенов.
На 28 декември 2012 година в качеството си на представляващ СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“, сегашният кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов сключва договор за заем за сумата от 56 000 лева, наричана в договора „заетата сума“. Договорът е сключен с физическото лице Тодор Тодоров, като в него е записано, че „заемодателят се задължава да плати на заемателят като възнаграждение годишна лихва в размер на 8,5% от заетата сума.Договорът е сключен от сегашния кандидат – кмет на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов БЕЗ НИКАКВО РЕШЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“!
Какво означава СНЦ „МИГ ДЕВНЯ АКСАКОВО“? Това е Местна инициативна група „Девня Аксаково“ – дружество с нестопанска цел, по програма за развитие на селските райони. Без никакво решение на УС кандидат- кметът на ГЕРБ Свилен Шитов взима заем от 56 бона с лихва 8,5% и сега дружеството му плаща масрафа.Междувременно тъстът на кандидат – кмета на ГЕРБ за Девня Свилен Шитов – Борис Асенов има чрез свои фирми задължения за сумата около 4 милиона лева, без лихвите.
На 6 февруари 2015 година при нотариус от Девня постъпва молба от кредитора на тъста Асенов – „ЕМУ“АД, които са му заели 4 000 000 лева и фирмите, свързани с тъста на Шитов – Борис Асенов – „Хаос Инвест -3“, „Разпро холдинг“ЕАД, „Дабъл Б“ООД , като длъжници за учредяване на договорна ипотека.На местните избори през октомври двама герои от тази шуробаджанашка схема ще се явят в битката за кметове – Иван Николаевич Портних – за кмет на Варна, и аверът му Свилен Шитов, който Портних и Цветанов пробутаха – за кмет на Девня.Afera.bg
На снимкитe:1. Свилен Шитов като кандидат –кмет на ГЕРБ за Девня. В личния му блог всичко преди ГЕРБ в „обществената“ му биография липсва.2. Свилен Христов /тогава не Шитов/. През 2007 година се изписва като Свилен Христов, защото е пак кандидат за кмет на Девня, но … издигнат от АТАКА. Днес, вече в ГЕРБ, е Свилен Шитов, не Христов. Иначе през 2006 година, Свилен като Христов, а не като Шитов, става съдружник на сина на тъста на Иван Портних – Милен Красимиров Маринов във фирмата „ГАЗ ТРЕЙДИНГ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *