СКАНДАЛНО! Гербаджийският кмет на Поморие искаше да набута общината с ипотекиран имот в КТБ!

СКАНДАЛНО! Гербаджийският кмет на Поморие искаше да набута общината с ипотекиран имот в КТБ!

Кметът на Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев предлага на общинския съвет да гласува заменка на 6 декара общински имот на първа линия, южно изложение, за сградата на „Морски клуб“.
На 27 юни ЗАД КУЛИСИТЕ публикува „Пълна декапитализация на Община ГЕРБ – Поморие! Общински имоти се продават и заменят като топъл хляб“, където посочва:
„2. Заменка на имоти. Общината дава 6 дка терен на първа линия, между гарата и лимонадения цех, а получава старата сграда на „Морския клуб“ (ДОСО-то). „Независим“ експерт дал по-висока оценка за сградата. Какво се крие зад това?! Вероятно добре обезпечена услуга. Новият собственик на терена (небезизвестен за поморийци бизнесмен) има имоти залепени до въпросния терен. И да си разшири и обедини владенията човекът.“
На заседанието на Общински съвет-Поморие, по предложение на кмета Иван Алексиев, бе прието решение да се извърши замяна на общински имот, находящ се в квартал „Свобода”, за терена, включващ сградата и прилежащите площи на “Морски клуб”-Поморие. Предложението бе прието с 20 гласа “за”. „Против“ е гласувал единствено общинският съветник от ДПС Мустафа Ахмед.
Доволен от „добрата“ сделка, гербаджиийския кмет побърза да се похвали на общинския си сайт, преди да е минало решението през областния управител на Бургас Павел Маринов.
За голямо съжаление на Иван Алексиев и на бизнесмена, който щеше да придобие апетитно общинско теренче, Павел Маринов обяви заменката за НЕЗАКОННА. Впоследствие се оказа, че въпросната сграда на „Морски клуб“ – Поморие е ИПОТЕКИРАНА В КТБ И ДНЕС В НЕЯ СА БИЛИ КВЕСТОРИТЕ НА БАНКАТА!
Иван Алексиев щеше да набута поморийци с ОЩЕ ЕДИН БАНКОВ ЗАЕМ, защото с придобиването на сградата от Община Поморие вървят и вноските по ипотеката към КТБ, вместо общинските пари – на данъкоплатците, да се вложат в инфраструктурни проекти.
Ето такива ги върши КМЕТЪТ НА БОЙКО БОРИСОВ В ПОМОРИЕ, разполагйки с ОБЩИНСКОТО ИМУЩЕСТВО, сякаш му е бащиния!
КТБ затвори врати на 23 юни 2014 година. А ето какво пише Иван Алексиев на 27 юни 2014: „Морският клуб – отново собственост на поморийци“.СЛЕД 23 ЮНИ КТБ НЕ Е ДАВАЛА КРЕДИТИ, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ КМЕТЪТ НА ПОМОРИЕ Е БИЛ НАЯСНО, ЧЕ НАБУТВА ОБЩИНАТА С ИПОТЕКИРАН ИМОТ!zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *