СКАНДАЛНО! ДЕН ПРЕДИ ОТКРИВАНЕТО НА „ТРАФИК КУЛА“ ОТ БОРИСОВ! ЧАСТНА ФИРМА ПРОДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА КОРАБНИТЕ АГЕНТИ! ВСЕКИ КОРАБ Е ПОД ЗАПЛАХА, ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ПАРАМЕТРИ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЪРГУВАНИ!

СКАНДАЛНО! ДЕН ПРЕДИ ОТКРИВАНЕТО НА „ТРАФИК КУЛА“ ОТ БОРИСОВ! ЧАСТНА ФИРМА ПРОДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА КОРАБНИТЕ АГЕНТИ! ВСЕКИ КОРАБ Е ПОД ЗАПЛАХА, ЗАЩОТО НЕГОВИТЕ ПАРАМЕТРИ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЪРГУВАНИ!

Госпожо Томова, поздравявам Ви. Най-после някой да обърне внимание на цялата измама с така наречените трафик кули.
Информацията, която събира от корабите трафик контрола, би трябвало да се ползва от корабните агенти. Да, ама не!Информацията се прехвърля на частна фирма – АстраПейджинг и частната фирма – ПРОДАВА информацията на корабните агенти!!!
На какво основание на сайта на частна фирма има достъп до Национален АИС сървър http://www.astrapaging.com/bg/national-ais-serverТова означава, че всеки кораб е под заплаха в българските пристанища, защото информацията за неговите параметри, товари и екипаж може да бъде търгувана!
Как се снабдява частната фирма с информация в реално време, като станциите за приемане на идентификационните кодове на корабите са държавни и изграждането им се финансира по проект от Оперативната програма за транспорт.
ДППИ изгражда информационна система за управление на корабния трафик, парите идват от ЕС по оперативната програма за транспорт, проектът се бави и все още не е завършил, а в същото време частната фирма „астрапейджинг” на своя сайт предоставя достъп до цялата система, при това срещу месечен абонамент!Кой продава данните, които държавата събира?http://www.vtexplorer.com/bg/ship-tracking-software-subscription.htmlКой разрешава достъпа до данни на информационната система, които са свързани с критична инфраструктура, каквато са пристанищата?
Кой стои зад фирмата „Астрапейджинг” и защо преди 2 години беше сменен ръководителя на проекта?
Каква е неговата връзка с асоциацията на корабните брокери и организацията има ли отношение към офертите на частната фирма?Защо държавното предприятие пристанищна инфраструктура не предоставя безплатен достъп до системата, изградена с европейски средства, а позволява частна фирма да търгува с информацията?
ДППИ изгради речна информационна система с европейски средства, проектът все още не е завършил. Как частната фирма „Астра пейджинг” вече продава информация иа абонамент за достъп до РИС?http://www.vtexplorer.com/bg/danube-river-subscription-form.htmlНай-смешното: http://www.vtexplorer.com/bg/vessel-traffic-monitoring-system-vt-explorer-contacts.html – всъщност фирмата е базирана в … Сливен, откъдето е и ръководителят на проекта за информационната система по Черно море.
Вярно ли е, че руската фирма само доставя техниката, а изпълнението на проекта в действителност се извършва пак от „Астра пейджинг”, прикрита зад друга фирма-изпълнител.
Надявам се да бъде извършена обстойна проверка за разходването на европейски средства по двата проекта, да бъде направена подробна проверка на изтичането на информация към частната фирма и да бъдат посочени ясно виновните лица!
Поздравявам Ви за смелостта.
Май вече останахте само Вие! Мен, например, ме е страх.Бележка на АФЕРА: Името на подалия сигнала конфиденциално се пази от АФЕРА.
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *