СКАНДАЛНО! Частна охранителна фирма, назначена от 1 октомври, да пази бюлетините и организира изнасянето им към избирателните секции, настояват представители на служебния премиер Близнашки!

СКАНДАЛНО! Частна охранителна фирма, назначена от 1 октомври, да пази бюлетините и организира изнасянето им към избирателните секции, настояват представители на служебния премиер Близнашки!

Представителите на премиера Близнашки се опитали да вземат ключа от стаята, в която се пазят бюлетините и да ги сложат под контрол на частна охранителна фирма, съобщава zaPernik.com.
Днес от 10 часа по инициатива на Областната администрация в Перник се е провела среща между представители на Областната администрация Перник, която изпълнява функцията на представител на правителството в Перник и РИК Перник, които провеждат изборите. На тази среща представители на областната администрация са си превишили правата, като са поискали ключовете за помещението, в което се намират бюлетините, както и да контролират изнасянето им от стаята, където се съхраняват към колите, които ги отвеждат към урните.“Срещата беше по инициатива на областния управител на Перник във връзка с писмо, изпратено от ЦИК до Областния управител. Като в писмото ЦИК увведомява областния управител, че има задължение да представи план сметка за разходите на изборите на РИК. Писмото бе във финансова връзка. По повод писмото областния представител на Перник насрочи среща за 10 часа с председателя на РИК. Освен мен, на срещата присъства Донка Ваташка – зам.председател и Валери Симеонов – член на РИК. Всички сме отт различни партии. На срещата присъстваха двама служителя на Областта и служител на полицията. Разговорът обаче мина в насока начина на пазене на бюлетините. Бюлетините се съхраняват в помещение на областна администрация, но под контрола на РИК. Има такова решение“, споделя във връзка със скандала председателя на РИК-Перник Венета Петрова.Въпреки това от Областната администрация са поискали ключа за бюлетините, за да контролират изнасянето им.
„Поискаха ключове от помещението, в което се съхраняват бюлетините. Искаха да оставим ключа на дежурния в Областната администрация. Не на охраната на полицията, а на дежурния от частна фирма. Освен това частната охранителна фирма е сменена точно преди изборите с нова. От 1 октомври охранителната фирма е сменена.
Областната администрация не контролира и не провежда изборите. Това го прави РИК и ЦИК. Областната администрация помага за провеждането на изборите, но не може да ги контролира. Смятам това за недопустимо.“, допълва шефът на РИК-Перник пред zaPernik.comСега трябва да се разбере защо правителствените служители в Перник искат ключовете от бюлетините, искат да контролират изнасянето им? Защо са сменили частната фирма, която пази областта точно преди изборите и дали действат на сама глава или някой нещо се опитва да прави?!
Близнашки, отговори бързо!, настояват от zaPernik.comzadkulisite.comКолаж: Иво Ангелов, СВОБОДЕН ЧОВЕК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *