Скандал! В Поморие строежи се ползват като хотели. Кмет на Бойко Борисов, полиция и прокуратура спят услужливо

Скандал! В Поморие строежи се ползват като хотели. Кмет на Бойко Борисов, полиция и прокуратура спят услужливо

Според наши източници и сигнал до АФЕРА хотелиери и хазаи са подали сигнал и вече цял месец чакат кмет и администрация в Поморие да си свършат работата – строежи се ползват за хотели и квартири! Строежите, освен че са опасни за живота и здравето на туристите, ползването им като квартири и хотели не носи никакви доходи за Община – Поморие под формата на данъци, курортни такси и такса смет.
Като направим едно уточнение: временни разрешения се издават отскоро (откакто има нов архитект!) в Поморие, или ако въпросните “хотели” нямат такива временни разрешения и категоризация, как тогава имат ток и вода – от възобновяеми източници ли?!
Запознати твърдят, че има няколко такива сгради в Руския квартал на Поморие, които извършват хотелиерска дейност без категоризации и лицензи и подбиват незаконно бизнеса на хотелиерите и хазаите, които си плащат данъци и курортни такси.
Същите наши източници твърдят, че тези строежи, които се ползват като хотели и квартири не отговарят на изискванията – нямат парко места, аварийни стълбища (в случай на пожар трагедията ще е голяма) и още други нормативно уредени подробности, необходими за пускането в експлоатация на един хотел.
В Поморие е обществена тайна, че тези собственици си плащат на когото и където трябва, за да си гарантират спокойствие и безпроблемна работа. Само за информация – който следи за спазването на закона и неговото НЕприлагане също носи наказателна отговорност, не по -малка от този, който го нарушава. Така че оправдания от типа, че нямат вина поради липса на информираност, понеже имало голямо строителство, няма как да минат.
Кметът на Бойко Борисов в Поморие – Иван Алексиев да изкара и без друго раздутата си администрация да поработи и заслужи заплатите си, които се вадят от джоба на данъкоплатците. Ако не могат да се справят сами, има полиция и прокуратура. Друг е въпросът дали полиция и прокуратура умишлено си затварят очите.
Управляващите в Поморие очевидно си позволяват лукса да се стигне до нещастен случай в някой от въпросните “хотели”. И кой ще бъде тогава виновният?
Кметът на Бойко Борисов. Поредният.Марио ЧавдаровAfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *