СКАНДАЛ: „Октопод” и във Врачанския съд или абсурдът, до който води безнаказаността в съдебната система!!!

СКАНДАЛ: „Октопод” и във Врачанския съд или абсурдът, до който води безнаказаността в съдебната система!!!

Съдия Цветана Михайлова е новата „Ченалова”, решава дело срещу пари, каква реформа в Темида, какви 5 лева?!?!
Пипалата на съдебния „Октопод” плъзнаха и в Окръжния съд на Враца, разузна Big5.bg. Съдийката от Търговското отделение Цветана Михайлова, тръгнала да решава делата си срещу подобаващ финансов стимул, твърдят източниците ни. Става дума за дело №5/2014 г., по което Михайлова е докладчик.
В него предишните собственици на заличената на 10 април 2013 г. от Търговския регистър фирма „Глоубъл Мейтенънс – ТСД” ЕООД Враца са подали жалба срещу закриването на дружеството без да имат право на това. На два пъти Софийският апелативен съд отхвърля жалбите, но те отиват във Враца, където Цветана Михайлова изведнъж завежда делото.
Информаторите ни твърдят, че това е станало срещу няколко хиляди лева кеш, които служителят на Темида е прибрал в джоба си. „Тя е новата Румяна Ченалова, през нея минават всякакви абсурдни казуси. Каква съдебна реформа, какви пет лева с такива магистрати”, ядосват се юристи, запознати с далаверата.
Според тях цялото дело е проведено при липса на надлежен ответник, което е абсолютно положителна процесуална предпоставка въобще за водене на процеса. Още от самия му старт е налице липсата на процесуална правоспособност на конституирания ответник в лицето на заличения вече ответник.
Така той не е могъл да бъде представляван от набутания в процеса особения представител. Липсата на процесуална правоспособност преди процеса пък пречка той изобщо да започне.
Това задължава съда в лицето на Цветана Михайлова да прекрати делото, а не да постановява решения, независимо в чия полза. „В случая е налице недопустим съдебен процес, който макар и да няма действие по отношение на заличения търговец, би довел до вписване в Търговския регистър на основание чл. 30 от ЗТР”, категорични бяха източниците ни.
Очаквайте продължение.BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *