СКАНДАЛ! СЪС СДЕЛКА С ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, ЦВЕТАНОВ МОЖЕ ДА ПОДСЛУШВА КОЛКОТО МУ ДУША ИСКА – ВЕЧЕ Е НЕВИНЕН ЗА КЕТЧЪРИТЕ. ПОТРЕСАВАЩО „ВАНКО -2”!!!

СКАНДАЛ! СЪС СДЕЛКА С ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ, ЦВЕТАНОВ МОЖЕ ДА ПОДСЛУШВА КОЛКОТО МУ ДУША ИСКА – ВЕЧЕ Е НЕВИНЕН ЗА КЕТЧЪРИТЕ. ПОТРЕСАВАЩО „ВАНКО -2”!!!

„Обвиняемите за безконтролно подслушване на 21 януари т.г., когато тръгва делото, ще напуснат съдебната зала като победители, прогнозират юристи. Това са бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и тримата ексдиректори на службата за подслушвания (СДОТО) Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов.Неочакваният обрат е заради поправки в Наказателния кодекс, направени чрез Закона за МВР, които на практика оневиняват Цветанов и останалите. Те са внесени от кабинета „Орешарски“ с подписа на тогавашния МВР шеф Цветлин Йовчев и гласувани от 42-рото народно събрание.
Сега има нова редакция на престъпленията, за които са обвинени шефовете на СДОТО. Записано е, че занапред те ще се наказват само ако са извършени „във военно време, бойна обстановка или при участие в мисия извън страната“ (чл. 371, буква в от НК). Бившите шефове на подслушването могат да се окажат „помилвани“, защото деянията, за които са обвинени, са извършени в „мирно“ време, смятат експертите. А заедно с тях и Цветан Цветанов, който трябва да отговаря за липсата на контрол над тримата подчинени.
Правило е, че при промени в закона съдът е длъжен да приложи най-благоприятния за подсъдимите вариант (чл. 2, ал. 2 от НК).Така всички вълнения около безконтролното ползването на нашумелия „Крайслер Вояджър”, изтритата памет от служителя на МВР, нашумял като „Отвертката”, 875 -те телефонни номера, разкрити във вътрешното ведомство, че са били обект на прослушване без разрешение на съдия, ще минат към дело, категорични са спецове.
Обвиненията срещу Цветан Цветанов по това дело са за липсата на правила, довели до безконтролно подслушване на граждани, магистрати и политици от МВР.
Ексдиректорите бяха пратени на съд, защото в периода от февруари 2010 г. до април 2013 г. не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация, не са създали регламент за използването на специализираната мобилна техника и не са осъществили контрол за правомерното прилагане на специални разузнавателни средства (СРС).
Срещу Цветанов има още две дела. Едното е за длъжностно присвояване на 50 000 лв., по което беше оправдан на първа инстанция. По другото – за шест отказа да приложи разрешени от съда СРС, получи 4 г. ефективен затвор.”, информира сайт www.defakto.bgАФЕРА НЕ СПРЯ ДА ПРЕДУПРЕЖДАВА, НЕ СПРЯ ДА ПИШЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА КАБИНЕТА „ОРЕШАРСКИ”, ЧЕ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ДРАШКОВИТЕ ПИСАНЧЕВЦИ, СЛУГИ НА ДПС, ПЕЕВСКИ И ДОГАН, В СЪДРУЖИЕ С БОЙКО БОРИСОВ, СА ПАГУБНИ ЗА ДЪРЖАВАТА.
АФЕРА РАЗКРИВА ЕЖЕДНЕВНО И КАК СЪЩИТЕ МВР – ПРИСЛУЖНИЦИ И ИЗМИСЛЕНИ СПЕЦСЛУЖБИ, ОТНОВО ПРИПОЗНАТИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ В СЪДРУЖИЕ С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ЩЕ ТОРПИЛИРАТ ДЪРЖАВАТА.
ХАК ДА ВИ Е НА ВСИЧКИ, КОИТО МЪЛЧИТЕ КАТО ПОСРАНИ!
ЦВЕТАНОВ ВЕЧЕ Е НЕВИНЕН.
И ОТНОВО ЩЕ ПОДСЛУШВА И ЩЕ СЕ ГАВРИ С ВСЕКИ ПОСОЧЕН ЗА МИШЕНА И НЕУДОБЕН!Afera.bg
Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *