СКАНДАЛ! ШЕФЪТ НА СТОЛИЧНИЯ КАТ ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА – „СКРИ” ПОСТРАДАЛ ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ. БЪЧВАРОВА ХАБЕР НЯМА

СКАНДАЛ! ШЕФЪТ НА СТОЛИЧНИЯ КАТ ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА – „СКРИ” ПОСТРАДАЛ ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ. БЪЧВАРОВА ХАБЕР НЯМА

През изминалата седмица при поредния опит на началника на КАТ – София Тенчо Тенев да докаже своето подлизурство към човека, който го държи на поста – главния секретар на МВР и негов братовчед Г. Костов, направи поредния гаф при който пострада служител на МВР.Ето и историята накратко:
В четвъртък 16.07.2015 около 18,30 часа, обичайното за този час задръстване в тунела към жк.”Люлин” забавя прибирането на главния секретар на МВР към дома. Това е повод същият да разпореди на Тенев по телефона да вземе мерки.Началника на Пътна полиция, поради непознаване на закона на движение по пътищата, издава най – безумната заповед в историята на КАТ- екипите на Пътна полиция да се насочат към тунела и да регулират и подпомагат движението вътре в тунела, като за целта им разпорежда да спрат служебните автомобили на трамвайните линии и да включат сините лампи.
За всеки, който не знае и за Вас, господин Тенев, който очевидно не знаете – съгласно ЗДвП спирането, престоят и паркирането в тунел, на мост и други е ЗАБРАНЕНО/ потърсете в ЗДвП /.
Забранено е, защото е опасно и както доказва практиката, която Вие нямате, специфичните условия в тунела са предпоставка за опасност в движението. Вие сте създал условия за възникналото ПТП с полицай, блъснат от лъскав джип с шуменска регистрация, избягал от произшествието и вместо да организирате издирване, Вие организирахте укриване.
Вие сте виновен, защото не познавате нормативната уредба, която е основа за работата на Вашия отдел и сте виновен, защото в опита си да се натегнете на Гл. секретар на МВР – Ваш братовчед изложихте на опасност живота и здравето на служители на МВР и допуснахте да пострада полицай.
Не стига, че допуснахте да се случи инцидент, но Вие най – нагло се опитахте да го скриете и разпоредихте на подчинените си да го не го регистрират. Опитахте се да го скриете, защото зад инцидента стои разпореждането на вашия братовчед и Главен секретар на МВР, опитахте са да се скриете, защото издадената от Вас неправомерна и направо казано глупава и опасна заповед е в пълен разрез със закона за движение по пътищата и показва вашата неграмотност и абсолютен непрофесионализъм. Истината излиза наяве единствено и само благодарение на професионалните действия на главния дежурен и директора на СДВР.По случая към момента няма образувана проверка и вероятно няма и да има, защото Вие, Тенчо Тенев, най – нагло поискахте защита от братовчед си само ден след инцидента / за справка записан ли сте в дневника на МВР за посещението си при главния секретар на МВР на 17.07.2015 сутринта?/ и демонстрирахте тържествуващо и парадно поведение след срещата с брад’чеда Костов. И този път „Шматката“ или „Бъчвата“, както наричате Министърката на МВР, остана не информирана и пренебрегната.
Ние сме наясно, че братовчед Ви ще Ви скрие, независимо колко нарушения и гафове допуснахте и ще допуснете, защото все пак продаването на регистрационни номера в канцеларията, носи достатъчно дивиденти. Затова, Вие ще получите пълната подкрепа на гл. секретар на МВР и ваш братовчед, а здравето и живота на един обикновен полицай всъщност не Ви интересува.
За Ваше сведение и в заключение ще кажем, че проблема за задръстването на тунела към жк.”Люлин” е в светофара на бул.”Добринова скала” и бул.”Царица Йоанна”, но за да се справите с него е необходимо да имате технически познания за да можете да го изключите и да се регулира в кръстовището.Валери Иванов
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *