Скандал: 23-годишна стана шефка на кабинета на Петър Москов

Скандал: 23-годишна стана шефка на кабинета на Петър Москов

Родената през 1991 г. Руслана Петрова, която е дъщеря на началника на ВМА проф. Николай Петров, се издигна до шеф на кабинета на здравния министър Петър Москов. За 23 годишната Петрова това е поредното скоростно развитие в кариерата, след като тя беше направена от служебния здравен министър Мирослав Ненков ръководител дирекция „Връзки с обществеността“ във ведомството. Любопитно е, че бащата на Петрова пък беше здравен министър в предходния служебен кабинет на Марин Райков.
В официалната биографична справка на Руслана Петрова на страницата на здравното министерство пише, че тя е завършила бакалавър „Журналистика“ СУ „Св. Климент Охридски“. В момента изучава 3 магистратури едновременно – по „Здравен мениджмънт и обществено здраве“ в „Медицински университет“, по „Финансов мениджмънт“ в УНСС и „Реклама и публични комуникации“, отново в СУ „Св. Климент Охридски“, София.
В скромния трудов стаж на Руслана Петрова освен дейност като директор на пресцентъра на Министерство на здравеопазването, се включва и репортерска работа в „Стандарт“. Когато е само на 21 години Петрова става едноличен собственик и управител на фирма за пиар консултации.
Очевидно според екипа на Петър Москов тази квалификация е достатъчна, за да поеме родената през 1991 г. млада дама ролята на шеф на кабинета на един от най-тежките управленски ресори в страната – здравеопазването, още повече в държава, в която половината население е изключено от възможността за достъп до здравни грижи поради бедност.
В рамките на последните няколко месеца, това е поредния случай на съмнително назначение от подобен характер. Преди време еротичната танцьорка и интимна приятелка на днешния министър на икономиката Божидар Лукарски – Ива Йорданова, получи без конкурс поста на шеф на Агенцията за българите в чужбина. След натиск от страна на наши сънародници в чужбина и след сериозен отпор от независимото гражданско общество Йорданова беше принудена да си подаде оставката.
Източник: Хаштаг-BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *