След „Елвис“ Том Ханкс се притеснявал за психичното здраве на Остин Бътлър

След "Елвис" Том Ханкс се притеснявал за психичното здраве на Остин Бътлър

След „Елвис“ Том Ханкс се притеснявал за психичното здраве на Остин Бътлър

А всички казват, че на Холивуд думата „състрадание“ e чужда!

Макар и да е вярно, Том Ханкс е бил притеснен за психичното здраве на актьорът, изиграл Елвис – Остин Бътлър. За това си спомни и коментира 31-годишният в интервю за лондския „Times“. „Толкова дълбоко си се потопил в Елвис, че за твоето психическо здраве би било разумно да се заемеш направо с нещо друго“, повтори думите на Ханкс Бътлър.

Изпълнението му в „Елвис“ му носи „Златен глобус“ за най-добър актьор през 2023 г., както и номинации за наградите „Оскар“, БАФТА и тези на Гилдията на филмовите актьори. Бътлър бе награден отчасти заради тригодишната си подготовка за ролята. За да влезе в роля той правил следното: „Отивах да взема две дузини понички и ги изяждах всичките. Наистина започнах да трупам килограми. Забавно е за около седмица, после се чувстваш ужасно.“

Бътлър се подготвя толкова добре, че изглежда му е трудно да се откаже от героя си – дори попада в заглавията на вестниците, защото продължава да говори с южняшкият акцент на Елвис дълго след края на филма. „Не мисля, че все още звуча като него“, казва той пред репортери на церемонията „Златен глобус“ през януари. „Имах три години, в които това бе единственият ми фокус. Така че съм сигурен, че в ДНК-то ми има частици от него и винаги ще бъда свързан“.

Снимки на Остин Бътлър >>>

Той се насилва толкова много при заснемането на биографичния филм, че на следващия ден след снимките се „събужда в четири сутринта с мъчителна болка“ – нещо, което в крайна сметка го вкарва в болница. „Тялото ми просто започна да изключва на следващия ден след като завърших „Елвис“, казва той пред GQ. По-късно е диагностициран с вирус, който го приковава към леглото за една седмица.

Но дори и вирус не би могъл да го бутне, защото: „Две години не правих нищо друго [освен работата по „Елвис“], това е голяма част от живота ми“, казва Бътлър пред „Elle Australia“ през юни 2022 г. Колкото до това, че все още звучи като легендата, Остин разказва: „Когато прекараш толкова много време, обсебен от едно нещо, дори устата ти може да се промени.“

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *