СЛЕД ИНТЕРВЮТО СЪС СИНА НА КОКАИНОВИЯ КРАЛ ЕСКОБАР, ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ „РОМАНТИЧНИ“ И „СЪЛЗОТВОРЯЩИ“ ИНТЕРВЮТА С ШЕФОВЕ ИЛИ СИНОВЕ НА АЛ КАЙДА ИЛИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?

СЛЕД ИНТЕРВЮТО СЪС СИНА НА КОКАИНОВИЯ КРАЛ ЕСКОБАР, ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ „РОМАНТИЧНИ“ И „СЪЛЗОТВОРЯЩИ“ ИНТЕРВЮТА С ШЕФОВЕ ИЛИ СИНОВЕ НА АЛ КАЙДА ИЛИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА?

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЯ:
До Съвета за електронни медии
До Съюза на българските журналисти
Г-н Главен прокурор,
Днес, 9 януари 2016 г., от 18 до 19 ч. Нова тв излъчи филм-интервю със сина на кокаиновия крал Ескобар. В тв материала се разказа подробно и в детайли житейския път на един от най-големите престъпници на планетата, отговорен за смъртта и съсипания живот на десетки хиляди хора.
Г-н Главен прокурор, длъжен съм да Ви информирам, че този тв материал, продуциран незнайно от кого, в рамките на един час внушаваше на адуторията някаква фалшива романтика, свързана с живота на организираната престъпност. Синът на наркобарона обаятелно и обстоятелствено обясняваше какъв светъл човек е бил баща му, как е заприходявал в касата си по 20-тина млрд. долара годишно и колко щастлив е бил, когато е раздавал по малко пари на бедните в Колумбия.
От филма научихче, че Ескобар е купил на 11-годишния си син апартамент, където той свободно да се среща с проститутки и на тая възраст да прави секс с тях. Научихме за именията на наркобарона, в които са се срещали папагали ара на цина по 1 млн. долара. Узнахме още, че бащата Ескобар е обсъждал тв новините с невръстния си си син и му е обяснявал кой от поръчаните убити, показани в новините, е негова жертва. Както и това, че е укривал мръсните си пари по разни скривалища, където плъхове и мишки са унищожавали банкнотите.
Г-н Главен прокурор, филмът ни разказа още десетки и стотици подробности за престъпните схеми между политиците и колумбийските мафиоти.
Този филм, г-н Главен прокурор, се показва в края на една седмица, която беше наситена с убийства, обири и въоръжени грабежи. Аз, г-н Главен прокурор, в качеството си на бивш журналист мога да Ви кажа само, че нашата организирана престъпност си направи страхотна реклама с тая нелепа продукция на Нова тв, излъчена във времеви пояс, който гарантира, че младите хора не са по леглата си и някои от тях са гледали Нова тв. Други са изграждали в съзнанието си някакви романтични и авантюристични изображения, свързани с биографията на бандита Ескобар. Питам се какво ли са си мислели, когато са научили за бомбения атентат в един самолет, на борда на който е пътувал един политически опонент на Ескобар – самолет на гражданска линия, в който е пътувал наивният опонент на Ескобар.
Според мен, г-н Главен прокурор, на тия радетели на наркотрафика и тероризма, създали тоя филм, би трябвало да се потърси наказателна отговорност. Нова тв е първата и единствена медиа, дала трибуна на сина на Ескобар. За мен това е позорен и опозоряващ факт. Защо Хуан Пабло Ескобар не се появи по някоя френска, немска, белгийска или друга европейска телевизия? Да очакваме ли Нова или някоя друга тв да ни покаже „романтични“ и „сълзотворящи“ интервюта с шефовете или синовете на Ал Кайда или Ислямска държава?
Г-н Главен прокурор, ще ми се да вярвам, че няма да останете безразличен към тая проява на Нова тв, която очевидно подкопава устоите на националната ни сигурност. Защото всеки вид тероризъм обикновено се предхожда от пропагандата за неговата неизбежна необходимост.
Позволявам си да Ви кажа още, че книгата „Моята борба“ бележи нов небивал интерес от страна на засега неидентифицирани читатели. В комплект с филма за Ескобар, това буди сериозни размисли и тревоги.
Мога да добавя и още данни, факти и разсъждения, но ще Ви отегча. Извинете!Любо Кольовски, данъкоплатец, читател, слушател и зрител
09 януари 2016 г.
гр. Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *