СЛЕД КАТО ОПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА С „ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ“, БОРИСОВ РАЗДАДЕ СЪВЕТИ И НА СЪДА. ЦАЦАРОВ И СЪДИИТЕ МЪЛЧАТ ПОЗОРНО КАТО НАШАМАРЕНИ

СЛЕД КАТО ОПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА С „ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ“, БОРИСОВ РАЗДАДЕ СЪВЕТИ И НА СЪДА. ЦАЦАРОВ И СЪДИИТЕ МЪЛЧАТ ПОЗОРНО КАТО НАШАМАРЕНИ

Цитат от „Правен свят“: „Министър-председателят Бойко Борисов изказа днес одобрението си за двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд (ВКС) и отправи няколко съвета към избрания за поста Лозан Панов. „8-9 часа се избира председател на ВКС. Ще се въздържа от оценка по простата причина, че не ми е работа. Този път и двамата кандидати бяха просто безупречни. Ако могат да работят в екип, това само може да радва българите и нашите партньори“, каза Борисов на среща с представители на Американската търговска камара.“
Нито думичка коментар от страна на „правилния“ „Правен свят“.
Правният свят в страната иначе, също мълчи. Позорно. Наведено. Надупено, няма да кажем, че пак ще отсекат, че се изразяваме непочтено, въпреки че как да бъдеш почтен с лица, които уж го играят „независими“, а нямат и грамче храброст да възроптаят на унижението на което ги подлагат.Покрай професията си съм се нагледала на съдебния правен мир по времето на първия мандат на Бойко Борисов и ГЕРБ. Със свещ можеше да се намери тук-там прокурор, съдия или дознател, който да не се оглежда като лалугер да не би да сбърка „правилната линия“. Страх, страх, страх. За некадърността и поръчковостта, е излишно да говорим. Те са очевадни.
По времето на „новия“ Борисов историята се повтаря като фарс и както отбелязва находчиво Георги Дренчев – а когато фарса се повтори, като какво ли ще е. Страх. Страх. Страх. Снишаване. И коленичене без дори „гък“.
Борисов в качеството си на ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ съветва „полезно“ НЕЗАВИСИМАТА прокуратура как да разследвала. Това не е просто скандал. Това е злокобност.
Борисов днес вече, уж не му било работа, съветва и съда, и то ВКС – кой кого да си вземел за заместник, и кой с кого да работел, и кой бил „безупречен“. Откога човекът от Банкя вдява изобщо от право?
Всички магистрати мълчат.
Всички прокурори мълчат.
Цацаров каканижи гузно нещо си от екрана за това, че не той бил виновен за да бъде оправдан Цветанов, видите ли. Самата му физиономия показва, че е напълно наясно, че не може да очаква някой да му вярва.
Борисов съветва наред „независимите“ прокурори и съдии.
А в съда и в прокуратурата не само ледът не се пука, а отново сме в смразяващата епоха. Мъртвило. Блато. В което не се чува нито един глас. В което лъщи мазутена пяна от лицемерие и фалш, наречена „независима съдебна власт“.
Борисов ги „съветва“ и те мълчат.
Борисов им подрежда разследването и те мълчат.
Борисов им реди назначенията в съда, съветвайки ги, и те мълчат.
Назначете Борисов за главен прокурор, премиер и шеф на ВКС, и му дайте шмайзера. Той ги умее тия неща, Ваша чест, без чест…Веселина Томова
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *