След като предизвика километрични задръствания към Панчарево: АПИ обяви, че това ще продължи 3 седмици

След като предизвика километрични задръствания към Панчарево: АПИ обяви, че това ще продължи 3 седмици - 1

След като предизвика километрични задръствания към Панчарево: АПИ обяви, че това ще продължи 3 седмици

До 3 седмици ще бъдат изпълнени краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение по пътя София – Самоков. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов обсъди мерките, които ще се предприемат с кметовете на Панчарево, Кокаляне, Бистрица и жители на населените места.

Припомняме, че програмата на АПИ предвижда основен ремонт на 86 км от второкласния път II-82 София – Самоков – Боровец – Костенец. До два месеца предстои да бъде обявена обществената поръчка на инженеринг – изработване на технически проект и изпълнението на необходимите строително-монтажни работи. По този начин през есенно-зимния сезон ще може да се проведат законовите процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор, да се сключат договорите с избраните изпълнители и през 2024 г. при готов проект и издадено разрешение за строеж ще може да стартира основният ремонт на трасето. Проектът ще бъде координиран и със Столична община с оглед определяне на местата на спирките на градския транспорт.

До започването на ремонта на отсечката ще се приложат краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение. В следващата седмица експертите по пътна безопасност в агенцията и Областно пътно управление – София ще направят оглед на трасето, за да се прецизира къде би могло да се поставят допълнителни пътни знаци, указващи участъците, в които шофьорите могат да предприемат изпреварване. Ще се разгледа и възможността за монтирането на разделителни колчета там, където опасността от инцидент при неспазване правилата за движение е най-голям. Предстои и обновяване на маркировката и премахване на избуялата крайпътна растителност за по-добра видимост за шофьорите.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *