След Паневритмия на Бялото братство: Хиляди дъновисти слизат от Рила, спасители разказват за инциденти

След Паневритмия на Бялото братство: Хиляди дъновисти слизат от Рила, спасители разказват за инциденти - 1

След Паневритмия на Бялото братство: Хиляди дъновисти слизат от Рила, спасители разказват за инциденти

Опашки се образуваха от дъновисти, които се качваха, а вече слизат от Седемтe езера след танца Паневритмия на Бялото братство вчера – 19 август. Това казаха тази сутрин за БНР спасители от отряда в Дупница, които са на денонощно дежурство по циркуса. Имало и два леки инцидента с туристи в района на езерата, завършили без сериозни последствия, съобщи Божидар Джокин от отряда.

Опашките са при седалковия лифт, чиито капацитет е 460 души на час. По неофициална информация качилите се и слизащи двата дни по циркуса са били около 3 хиляди. Лагерът на Бялото братство ще остане до 26 август, но някои слизат по-рано.

Имали си и ритуали – в раниците си носят на връщане тубички с вода от тяхната, на Бялото братство, чешма, малки камъчета, плочки, разказва спасителят Божидар Джокин, който изкара дежурство на Седемте езера в най-натоварените часове.

„Много народ. Много хора, много участници. Ние имахме сериозна акция. Сутринта още жена си счупи ръката, после мексиканка си счупи крака на четвъртото езеро – на Близнака. И там беше доста тежка акцията, докато я пренесем“, обясни той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *