СЛЕД ПОЖАРИТЕ: Шефът на агенцията за извънредни ситуации на Мауи подаде оставка

Голям пожар край Чепеларе, хеликоптер се включи в гасенето (ВИДЕО+СНИМКИ)

СЛЕД ПОЖАРИТЕ: Шефът на агенцията за извънредни ситуации на Мауи подаде оставка

Ръководителят на агенцията за управление на извънредни ситуации в Мауи, който бе подложен на обстрел заради това, че сирените не са били задействани, докато горският пожар е обхващал хавайския град Лахайна, подаде оставка, съобщи АФП.

„Днес кметът Ричард Бисен прие оставката на администратора на Агенцията за управление на извънредни ситуации в Мауи (MEMA) Херман Андая“, се казва в съобщение на окръг Мауи.

Щетите от огнения ад в Хаваите са за над 5,5 млрд. долара, загиналите се увеличават (ВИДЕО)

Историческият крайбрежен град беше почти унищожен от бързо развиващия се ад рано в сряда и оцелелите казаха, че не е имало предупреждения.

На въпрос в неделя защо никоя от сирените на острова не се е активирала, сенаторът от Хавай Мази Хироно каза, че ще изчака резултатите от разследването, обявено от главния прокурор на щата.

Повече от 2200 сгради бяха повредени или унищожени, докато пожарът бушуваше из град Лахайна, според официални оценки, нанасяйки щети за 5,5 милиарда долара, и оставяйки хиляди без дом. Докато броят на жертвите от най-смъртоносния горски пожар в САЩ от повече от век надминава 100 на хавайския остров Мауи, нараства гнева сред жителите, които казват, че бездействието на правителството е допринесло за безпрецедентния брой смъртни случаи.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *