След случая със съветник на министър в „Пирогов”: Какво показва проверката на болницата

Сашка Васева: Все още не виждам, но знам, че ще прогледна

След случая със съветник на министър в „Пирогов”: Какво показва проверката на болницата

Приключи проверката в „Пирогов” след случая със съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин в лечебното заведение. От болницата обясняват, че снети записи, както и обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти, които имат отношения с казуса.

Припомняме, че според пост на медицинска сестра в болницата, Емин е пристигнал с детето си и настоявал то да бъде прието преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана. 

Съветник на министър заплашил медици в „Пирогов” да приемат детето му вместо друго

След това в „Здравей, България” съветникът на министъра отрече твърденията. „Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност. Двама доктори ми обясниха добре защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа Емин.

Днес от „Пирогов” уточниха: „От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки”. 

Мустафа Емин отхвърли обвиненията, че е заплашвал медици в „Пирогов”

В съобщението на болницата се казва, че документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента. „За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно”, заявяват от лечебното заведение.

Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на „Да, България”, твърдят от спешния институт и добавят: „Пирогов“, като болница с високо обществено доверие, заявява ,че ще предостави информация на всички заинтересовани по случая при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни”.

От „Да, България” обявиха, че ръководството на „Пирогов” е оказало пълно съдействие и е предоставило исканата от контролните органи на партията информация по изясняване на обстоятелствата по случая. След приключването на проверката от формацията ще съобщят резултатите.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *