След 47 г. на кметския пост: Делчо Митев се кандидатира пак заради една несвършена задача

След 47 г. на кметския пост: Делчо Митев се кандидатира пак заради една несвършена задача

Делчо Митев е на 72 години, но все още работи. Той е кмет на хасковското село Брягово и е най-дълго управлявалият кмет в страната – цели 47 години е на поста си. Въпреки това Митев не смята да се пенсионира и се кандидатира за още един мандат, защото има една несвършена задача, предаде bTV. 

И тя е да се справи с проблема с питейната вода в Брягово, която е с много завишени показатели на манган. Заради лошото й качество тя не може да се ползва и се налага животворната течност да се кара с водоноски. 

Когато Делчо Митев сяда на кметския стол през 1976 г. в селото живеят 1516 души, а днес постоянните му жители са 516. Тогава като кмет на селска селищна система отговаря за още 2 села. След идването на демокрацията, той неизменно се кандидатира за кмет на Брягово и печели, с изключение на 2003 година, когато губи изборите, но съдът ги касира и шест месеца по- късно Митев отново е избран за кмет на селото.

На последния местен вот 72-годишният кмет печели балотажа с 20 гласа преднина. 

До 2021 г. рекордът за най-дълго управлявал кмет бе Крум Георгиев от рилското село Бели Искър – 51 години. Той обаче почина в средата на мандата си.

 

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *