Служители от „Борба с градушките“ и рибарската агенция блокираха пътя Пловдив-Асеновград

Служители от "Борба с градушките" и рибарската агенция блокираха пътя Пловдив-Асеновград

Служители от „Борба с градушките“ и рибарската агенция блокираха пътя Пловдив-Асеновград

Протест с искане на увеличение на заплатите с 15 на сто изведе заедно служителите от Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ заедно с тези от Агенцията по рибарство и аквакултури.

Хората твърдят, че получават най-ниските заплати в системата на земеделското министерство, а отговарят за защитата на продукция за милиони и се борят с бракониерския улов на риба.

Под 1000 лева получават ракетните стрелци от Изпълнителна агенция „Борба с градушките“, а след удръжките тя пада на 760 лева, казаха протестиращите, които застанаха за блокада на кръстовището между Пловдив и Хасково край село Поповица.

Метеоролозите от агенцията пък вземат около 1100-1200 лева.

Протестиращите, организирани от КНСБ, издигнаха плакати „Повече така не може“ и се заканиха да блокират и кръстовището за Асеновград.

Демонстрантите разпънаха рибарски мрежи и носеха ракети, с които разбиват градоносните облаци.

Ако исканията им не бъдат чути от властта, следващата седмица ще излязат на блокада и протест и в Северна България.

„Защо останаха без увеличение – това трябва де попитате тези, които гласуваха бюджета в Народното събрание. Това са работещите в двете агенции на Министерството на земеделието и храните с най-ниски работни заплати. Те изпълняват държавна задача и обслужват националната и европейската политика по селско стопанство. На практика работят за 1000 лв., които като се приспаднат удръжките, стават 760 лв.“, обясни Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието по БНТ.

Повечето от хората са принудени да работят допълнително на едно или две места, за да се справят със своите разходи и непрекъснато увеличаващата се инфлация.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *