Случаят „Дебора“: Нови експертизи и разпити на свидетели обединиха делата срещу Георги Георгиев

Случаят "Дебора": Нови експертизи и разпити на свидетели обединиха делата срещу Георги Георгиев  - 1

Случаят „Дебора“: Нови експертизи и разпити на свидетели обединиха делата срещу Георги Георгиев

Случаят „Дебора“ е пред развръзка. Прокуратурата в Стара Загора обедини двете разследвания срещу Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинения. Те са за три престъпления, които са застрашили живота и са обезобразили лицето, и части от тялото на момичето, съобщи bgonair.bg.

За три седмици прокуратурата в Стара Загора поръча купища експертизи, разпита десетки свидетели и навакса работата по разследването на обезобразяването на Дебора. Престъпление, което вдигна на крак цялата държава. Благодарение на силния обществен натиск, стана ясно – обвиненият за жестоката гавра ще отговаря за две престъпления. А ако бъде акумулирано, възможното наказание, може да стигне до 16 години.

„Събра се допълнителен материал, той беше анализиран от наблюдаващите прокурори, те направиха своите изводи и те са с такава квалификация на престъпните деяния, която отговаря на тежестта на престъпленията, съответно да се постигне едно справедливо наказание спрямо извършителя на тези престъпления“, каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Новоназначената петорна експертиза сочи, че е налице двустепенна средна телесна повреда. Има и едно ново обвинение.

„То е за това, че след упражнена сила и удар с юмрук, против волята на пострадалата, обвиняемото лице е остригало главата ѝ. Причинени са две средни телесни повреди – едната е черепно-мозъчна травма, мозъчен оток, лека мозъчна контузия, която е довела до временно разстройство на здравето и опасност за живота. Втората по вид средна телесна повреда е обезобразяване, с множество порезни рани по лицето и тялото на пострадалата“, заяви още прокурор Димитрова.

Адвокатът на момичето Делян Славов се е запознал със заключенията от съдебно-медицинската документация.

„Очаквам да бъде определен състав от НК, който предвижда наказание от 2 до 10 години лишаване от свобода за виновния извършител“, коментира адвокатът на Дебора.

Защитата на обвиняемия е разбрала от медиите за новите доказателства по делото.

„Прецедент е, че от медиите се разпространяват доказателства по делото“, настоя адвокатът на обвиняемия Петко Кънев.

Междувременно състоянието на Дебора се стабилизира, но психиката ѝ все още е неустойчива. За пълното ѝ възстановяване ще са необходими още много време и специализирани грижи.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *