Сменят главния секретар на МВР

Смениха шефа на тотото и двама от членовете на борда

Сменят главния секретар на МВР

Вътрешният министър ще изготви доклад за смяна на главния секретар на МВР. Това заяви премиерът Николай Денков след срещата с представителите на службите в петък.

Денков след срещата със службите: Алексей Петров не се е чувствал застрашен

„Част от дискусията днес показа, че има и вътрешен проблем в МВР. Има няколко групи факти, които сочат, че има проблем с организацията във ведомството. Те са свързани с дейността на главния секретар. На практика министърът не работи с него, защото му няма доверие и смята, че има проблеми, които са възникнали преди в длъжност да встъпи този екип на МВР. Неслучайно, на срещи, които сме имали досега, ако не присъства министърът, идва заместник-главният секретар“, каза Денков. И добави, че по всички тези причини е помолил Калин Стоянов „да не търпи повече тази ситуация“ и да изготви доклад с искане за смяна на Петър Тодоров и въпросният доклад да бъде внесен в МС, гласуван в сряда и изпратен към Президентството. 

През ноември миналата година Петър Тодоров подаде оставка като главен секретар на МВР заради инцидент, при който полицай беше блъснат от кола с мигранти и в последствие почина. Тогава президентът не разписа указ за освобождаването му. Предложение за ново освобождаване пак ще зависи от подписа на Румен Радев.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *