Соня Колтуклиева: Започва олигархична война, Ветко Арабаджиев е първата жертва

Соня Колтуклиева: Започва олигархична война, Ветко Арабаджиев е първата жертва

Войната между Валери Симеонов и Кирил Домусчиев взе първата жертва – Ветко Арабаджиев. Зад Домусчиев са Борисов, Пеевски, Цацаров, Горанов…
Валери Симеонов, ако продължи да е вицепремиер, няма да остави Домусчиев да се измъкне за онези 58 млн лева, които съдът постанови да върне на държавата, заради неизпълнение на договора за приватизация на БМФ, твърди Соня Колтуклиева.
Ето какво още написа известният пиар и журналист:
„Ветко Арабаджиев е подозиран във връзки с Валери Симеонов, защото и двамата искат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова. Тя успя да изработи заместничката си Ирена Георгиева да подпише заповед за отнемане на концесията на плажа на “Слънчев бряг-Север”, която се държеше от петима бизнесмени, включително и Арабаджиев. Според осведомени, концесията е дадена на подставени лица на Младен Михалев-Маджо, който контролира комплекса “Хелена”, построен официално от Младен Мутафчийски (лека му пръст); дълги години двамата адаши бяха приятели, но сетне дослукът се развали, обаче това е една друга история..
Както е известно, Кирил Домусчиев е фаворит на властта. Заради него ГЕРБ за малко да променят закона, но Борисов се поболя от очевадния лобизъм на поправката, която щеше да спести на братя Домусчиеви милиони. В комплекса ЕСТЕ на Кирил Домусчиев живеят министрите Владислав Горанов и Ивайло Московски. И двамата са много близки с Делян Пеевски. А Пеевски е менторът на главния прокурор Сотир Цацаров.
Известно време семействата Арабаджиеви и Домусчиеви си дружаха, заедно празнуваха фамилни празници и се забавляваха на френската Ривиера. Двете съпруги – Маринела и Кремена – се скараха и приятелството залиня. Щом като стана шеф на КРИБ, Кирил Домусчиев изведнъж се промени и от спокоен, сговорчив човек се превърна в командир, а съпругата му забрави миналото си и начена да се изявява като “първа дама” на бизнес-елита.
Според източници от медиите на Пеевски, Домусчиев финансово подпомага закъсалите издания, контролирани от депутата от ДПС.
… По всичко изглежда, че започва олигархична война. Държавата, както често напоследък, се поставя в услуга, изпращайки данъчни, следователи и прокурори като hit men.“
Според журналиста Стоян Тончев с арестите над Арабаджиеви ГЕРБ (Борисов) удря директно върху ДПС (Доган/Пеевски).
„Предстои разиграването на интересни сюжети в страната!“, допълва още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *