Соня Колтуклиева запя друга песен: „Бойко Борисов ме разочарова“. Българската журналистика няма нужда от ветропоказатели

Соня Колтуклиева запя друга песен: „Бойко Борисов ме разочарова“. Българската журналистика няма нужда от ветропоказатели

Соня Колтуклиева стана популярна в България като една от най-върлите защитничка на режима „Борисов“ и една от фен клуба на патрона на ГЕРБ. Тъй като България не е София, смея да твърдя, че нейното име в страната се свързва с едно постоянно прехвърчане от тв студио в тв студио, за да лъска имиджа на гербераст номер едно на републиката и се нарежда до тези на Любица Кулезич, Беновска, Мира Радева, Едвин и Георги Марков… – вси радетели за „правда“ и „свобода“ и „морални“ стожери и изразители на обърканата мисъл на обществото. Те не спират да ни обясняват „колко божествена е личността на Боце“.
Да се върнем към г-жа Колтуклиева. След последното й телевизионно изстъпление в предаването на Любица Кулезич, в което Колтуклиева разкри близостта си с Борисов, за учудване дори на Любица, която се осмелява да безпокои „божеството“ само със смс-и, Соня заяви, че му звъни често, говорят много и Му дава „ценни“ държавнически съвети. Изказването й предизвика острата реакция на другия събеседник в студиото от клана „ГЕРБ“- Москов, който помоли Соня да спре да блещи небивалици и се усъмни, че предаването „На светло с Люба Кулезич“ се е превърнало от публицистично в хумористично. В кулминационния момент, в присъщата за Колтуклиева неистова превъзбуда, тя изцепи, че канцлера на Германия Ангела Меркел се е обадила на Бойко Борисов, за да му дава съвети за бъдещото правителство на България. Погледнато от геополитическа гледна точка, това е вмешателство на една държава във вътрешните партийно-политически работи на друга суверенна държава. Театърът на Соня Колтуклиева предизвика остра обществена реакция след предаването, уронваща „престижа“ на бъдещия премиер и той побърза да се разграничи от въпросната персона, като преустанови телефонните раздумнки с нея. Признание за това направи и самата Соня Колтуклиева, на профилната си страница във Фейсбук, като обръщение към журналистката Веселина Томова от „АФЕРА“: „На Веселина Томова и на всички като нея, които не са в състояние да приемат, че един журналист може да бъде свободен – ето какво ще им кажа: горда съм със себе си, че мога да се противопоставя на всеки властник; не ми трябва одобрението на никой премиер; не съм зависима от никаква власт.
Да, подкрепях Бойко Борисов, докато беше в опозиция. Правех го открито и аргументирано. И сега не съм тръгнала да го плюя. Но няма да мълча за Владислав Горанов. Влизането му в кабинета „Борисов“ означава широко да се отвори вратата към властта за Делян Пеевски. Който иска – да става съпричастен с това. Аз няма да им го спестя – написах го и на Борисов, и на Цветанов. Изобщо не са длъжни да се съобразяват с мен. Нито пък аз с тях.
Всеки друг министър би могло да бъде сменен пътьом. Но финансовият е почти невъзможно. Я си спомнете колко пишех и говорех за грешките на Дянков – Борисов го уволни дни преди да подаде оставка и после многократно признаваше, че Дянков е голямата му грешка. И сега ли искате да стане така, а?!
Бих могла да си затрая за Горанов, к’во ми пука. Ама няма. Лошо е за обществото. Стига вече Пеевски!
Контролира правосъдната система, като вземе и финансите – значи е завладял цялата държава. Да, Веселина Томова, Бойко Борисов не ми вдига телефона; не иска да коментираме Владислав Горанов. Това радва ли те? За радост ли е това, питам?“
А да плачем ли, г-жо Колтуклиева, че Бойко Борисов не ви вдига телефона? Вие утре ще запеете старата песен на нов глас. Достатъчно е Б.Б. да ви вдигне отново. Ето в това е разликата между вас и Веселина Томова – тя не мени позицията си от ден до пладне. Казано иначе – на светлинни години сте една от друга.
И нека хората сами преценят, дали вече не плюете по ГЕРБ и Бойко Борисов и дали до сега не сте „проповядвали“ нещо, за което сама знаете, че не е истина. А именно – че Бойко Борисов е Човекът, а Партията е ГЕРБ – „светлото“ бъдеще на България.Соня Колтуклиева, Фейсбук:
„Ако това е съставът на кабинета „Борисов“, който Румяна Бъчварова най-вероятно е доверила на „Дневник“, по-добре да има нови избори.
Бойко Борисов ме разочарова. Що за правителство е това: с финансов министър Владислав Горанов (Пеевски), с министър на туризма Иво Маринов, министър на икономиката Божидар Лукарски – фарс… Международникът Ивайло Калфин-социален министър?? Земеделецът Николай Ненчев – на отбраната?? Петър Москов – пациент на самия себе си, вместо ген.Тонев да е министър; срамота.“
„Бойко Борисов – официален премиер. Делян Пеевски – премиер в сянка. Бог да пази България!“
„Не разбирам толерантността на Бойко Борисов към ДПС. Тя е убийствена и самоубийствена.
И в Брюксел му казаха – без ДПС във властта. А той ту комплименти им прави,ту допуска хора на Пеевски в правителството (Владислав Горанов).
Ето, заради това главно ГЕРБ падна на 84 мандата; и още ще пада.“
Едва след като Бойко Борисов спря да отговаря на телефонните повиквания на Соня Колтуклиева, тя прозря, че Бойко Борисов не е човекът и е по-добре да има нови избори. И тук изниква въпросът: Дали изграждащите Бойковия ореол са били искрени в позицията си или просто са изпълнявали служебните си задължения? Няма как по друг начин да си обясним 180-градусовото завъртане на Соня Колтуклиева. И като афишира, че била толкова близка с лидера на ГЕРБ, а сега я притеснява Владислав Горанов – според Колтуклиева човек на Делян Пеевски – бъдещ финансов министър в новия кабинет на ГЕРБ, тя чувала ли е някога негативни изказвания от Бойко Борисов за #КОЙ?
Ето от такива ветропоказатели няма нужда българската журналистика.
А Веселина Томова, за разлика от вас, Колтуклиева, е жена на честта в журналистиката.
zadkulisite.com
Колаж: Иво Ангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *