Спират всички пътни ремонти през септември

Спират всички пътни ремонти през септември - 1

Спират всички пътни ремонти през септември

Всички пътни ремонти и задания за кърпене на дупки, подмяна на знаци, мантинели, подрязване на храсти и чистене на банкети, за да не се наводняват шосетата по републиканската пътна мрежа са спрени до второ нареждане. Заповедта е спусната до подчинените му с искане да се разпространи до фирмите от бранша, с които има сключени рамкови договори за тези дейности, от председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов.

Пътни експерти веднага реагираха, че подобна заповед може да доведе до последващи съдебни дела срещу шефа на АПИ, ако на предвидените за ремонт отсечки се случи тежка катастрофа в резултат на неизвършените планирани дейности, пише вестник „Труд“.

„Всичко друго очаквах от новото ръководство на МРРБ, но не и задочен комплимент, че съм прав!“, написа бившият регионалният министър и настоящ председател на ресорната комисия в НС ГЕРБ Николай Нанков във „Фейсбук“.

„Събрали се вчера министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата, която забърка новият председател на пътната агенция Ясен Йорданов. Подразнени били от фейсбук статусите ми, че в нарушение възлагат текущи ремонти по договори за зимно поддържане и аварийни дейности! Леле! Подразнени били и че фирмите жалят търговете им. И решили да ги “дисциплинират”. Как ли? Като спрат работата по поддържането и ремонтите на републиканските пътища.

Та “умните глави” родили гениалната идея с “окръжно” до областните пътни управления да се спре пътното поддържане през септември до второ нареждане“, написа Нанков.

Другата седмица председателят на регионалната комисия Николай Нанков свиква извънредно заседание по повод заповедта на пътния шеф.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *