СПОМЕНИТЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И ПРЕДОПРЕДЕЛЕНАТА МИЗЕРИЯ

СПОМЕНИТЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И ПРЕДОПРЕДЕЛЕНАТА МИЗЕРИЯ

И защо, защо се подгрява тая безвкусна манджа от 90-те години на миналия век? Непрекъснато се появяват някакви много бивши ченгета-номенклатури на БКП, които загрижено и с гъгнещ глас ни обясняават как са се появили първите „застрахователи“, с анцузи, ланци и бухалки? Разни ботьоботевци и други, били навремето в играта и върнати в същата бандитска игра от ГЕРБ – репликата на БКП и силовите групировки, създадени от обкръжението на Луканов? Защо бюджетни организации, като БНТ например, активно участват в активното мероприятие за героизиране на тия типове?
Защото така се легализират престъпните схеми за превръщането на същите тия схеми в структури на „нормалния бизнес“? И всичко това е камуфлаж, маскировъчна мрежа за прикритие на на разни герговци, ковачки, гущеровци и техните еманации с различни имена?
Участниците и жертвите на тия процеси ужасяващо свойски и фамилиарно си разказват спомените. Времето е спряло. Това искат да ни внушат. И сигурно са прави. Медиите обичат проституцията. Т.е. обичат си занаята и с удоволствие го практикуват.
Навремето БКП по същия начин поддържаше любовта към приключенската революционна романтика. Разни бивши партизани и други разбойници ходеха по училищата и пенсионерските и ОФ клубове със заучени реплики си разправяха спомените като как точно са нападнали кметството, застреляли са кмета и попа и са запалили архива на някоя селска община. Бяха заучили, наизустили дори и просълзяването си, предизвикано от смъртта на загиналите им „другари“ в шумкарската банда.
Тези типове ловко пренасочват ентусиазма на хората да са предприемачи и го натикват в лабиринта на икономическата безизходица и управляваната мизерия. Колко лесно и безпроблемно е да се управляват крепостни кретени, послушни и безпомощни в предопределената им мизерия.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *