СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР УЖ НЕ БИЛ СОБСТВЕНИК НА КУП МЕДИИ. ЧОРБАДЖИЯ ВЕЧЕ Е … 87 ГОДИШНАТА МУ МАЙКА. ПРЕЗ НЕЯ ЛИ ЩЕ МИНАВАТ БИЛБОРДОВЕТЕ И КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ ПО МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ?!

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР УЖ НЕ БИЛ СОБСТВЕНИК НА КУП МЕДИИ. ЧОРБАДЖИЯ ВЕЧЕ Е … 87 ГОДИШНАТА МУ МАЙКА. ПРЕЗ НЕЯ ЛИ ЩЕ МИНАВАТ БИЛБОРДОВЕТЕ И КАМПАНИЯТА НА ГЕРБ ПО МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ?!

„Alternative Media Group“ е медийна компания, която до началото на месец август м.г., де юре, се води собственост на сегашния спортен министър Красен Кралев. От 12 август 2014 година като едноличен собственик на капитала е вписана … СУЛТАНКА КОСТОВА КРАЛЕВА. Майка на Красен Кралев, родена през 1928 година, т.е. на 87 години.
Само 18 дни по-късно Красен Кралев – на 30август 2014 година – официално е обявен вътре в ГЕРБ като кандидат за депутат от партията на Бойко Методиев Борисов, а по-късно влиза в листата на ГЕРБ на трето място.
„Alternative Media Group“ според Търговския регистър е с предмет на дейност: „интегрирани маркетингови комуникации, комуникационни стратегии, реклама, издателска дейност, връзки с обществеността, връзки с медиите, организиране и провеждане на медийни събития и пресконференции, медиен и събитиен мониторинг и анализ, медиа планиране и купуване, маркетинг консултации и стратегии, корпоративни и бранд стратегии, импресарска дейност, производство и разпространение на филми, мултимедийни услуги, интернет реклама, организация и провеждане на конгреси, симпозиуми, конференции, изложения, вътрешна и външна търговия, представителство, посредничество и агентство на български и чуждестранни физически и юридически лица, сделки с интелектуална собственост, комисионна дейност“.
Красен Кралев като неин едноличен собственик до първите дни на август 2014 притежава медиите:
sofiautre.bg
varnautre.bg
plovdivutre.bg
burgasutre.bg
starazagorautre.bg
dobrichutre.bg
blagoevgradutre.bg
plevenutre.bg
velikotarnovoutre.bg
ruseutre.bg
bulgariautre.bg
lifeonline.bg
sportonline.bg
По-късно Бойко Борисов го пласира като спортен министър в правителството „Борисов 2“, нещо, което обаче се знаеше, че ще случи още по времето на предизборната кампания за парламент миналата година.Впрочем, Кралев осъществява и прави предизборната кампания на ГЕРБ на досегашните избори. Няма да пропусне да я ръководи и сега – на предстоящите местни и президентски избори, въпреки че е в изпълнителната власт и е министър.
Днес медиите му имат УЖ „нов“ собственик – и чорбаджията им е 87-годишната майка на Красен Кралев.
Другата компания, в чийто съвет на директорите участва Красен Кралев е „МАГ КОМЮНИКЕЙШЪНС“, с предмет на дейност:„Изграждане, поставяне, експлоатация, продажба и отдаване под наем на рекламно-информационни елементи и съоръжения за външна реклама, производство и покупка на стоки и други вещи с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, информационна, консултантска, импресарска, рекламна дейност, маркетинг, връзки с обществеността, производство на филми, видео и звукозапис, строеж, покупка, и обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба или отдаване под наем, вътрешно и външнотърговска дейност, складова, лизингова, транспортна, комисионна, спедиторска, оказионна и консигнационна, търговско представителство, посредничество и агентство на български и чуждестранни физически и юридически лица в страната и чужбина, сделки с интелектуална собственост, предоставяне всякакъв вид услуги на физически и юридически лица, без забранените от действащото законодателство, търговия / внос, износ и реекспорт / на всички стоки и услуги, без забранените от действащото законодателство.“На следващия ден след изборите, проведени на 5 октомври 2014 година – на 6 октомври 2014 Красен Кралев заличава участието си в компанията и на негово място в съвета на директорите влиза отново 87 годишната му майка Султанка Кралева.
Така, УЖ, тепърва 87-годишната майка на Кралев ще трябва да раздава билбордовете по предизборната кампания, която предстои, вместо Красен Кралев.
Някой да вярва, че това ще се случи?
На практика, закона е спазен и УЖ видимо няма конфликт на интереси. Разбира се, ако човек се зарови в кинтите, които текат по „проекти“ и по реклами към медии откъм държавата, включително и покрай спортното министерство, със сигурност ще излязат доста любопитни данни.
Да не говорим за такива пък на варненска /общинска/ територия. Остава сега и 87-годишната майка на Кралев да стане и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, поне във Варна.
Това е положението в България.
Ако бяхме Румъния, нали се сещате какво щеше да се случи?!Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *