Спряха предварително изпълнение на скандална заповед на поморийския кмет!

Спряха предварително изпълнение на скандална заповед на поморийския кмет!

Административният съд в Бургас спря предварителното изпълнение на Заповед № РД-16-111/11.02.2015 г. на кмета на община Поморие Иван Алексиев за принудително изземване с полиция на общински имот от Медико-диагностична лаборатория „Лина”-ЕООД. (ВИЖ ТУК)
Делото е по жалба на лаборатория „Лина”, с особено искане за спиране на предварителното изпълнение на оспорената кметска заповед, като се излагат доводи, че ще се причинят значителни имуществени вреди и ще се засегне съществен обществен интерес. Предварителното изпълнение по чл.60, ал.1 от АПК отпада, тъй като се доказва наличието на засегнати права и интереси. Жалбоподателят МДЛ ”Лина”-ЕООД има сключен договор на 03.01.2014 г. /със срок на действие 5 години/ с „МБАЛ-Поморие”-ЕООД. Налице е действащ договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007-2013, сключен на 30.06.2014 г., за въвеждане на високотехнологично и енергоефективно оборудване в МДЛ”Лина” ЕООД с продължителност 9 месеца и максимална обща сума на проекта 1496705,65 лева. Представено е становище на управителя на „МБАЛ.Поморие”- ЕООД, според което болницата не може да функционира, съобразно изискванията на ЗЛЗ, без дейността, осъществявана от жалбоподателя. От удостоверението на директора на РЗИ-Бургас е видно, че на адреса на поморийската болница, в регистъра на лечебните заведения за извънболнична помощ по ЗЛЗ е вписана МДЛ „Лина”- ЕООД. На този адрес няма друга регистрирана медико-диагностична лаборатория по смисъла на чл.18, ал.1 от ЗЛЗ. Представени са и доказателства за наличие на валидни трудови правоотношения между жалбоподателя и 4 лица, по силата на които се дължи заплащане на трудово възнаграждение. Отделно от това, в голяма степен ще бъде засегнат обществен интерес, посредством препятстването на нормалното функциониране на „МБАЛ-Поморие”-ЕООД и от тук поставяне в опасност на живота и здравето на хората, нуждаещи се от медицинска помощ”, пише в определението на Апелативен съд-Бургас. Явно, властта така е заразила поморийския кмет Иван Алексиев, че самият той вече кметува на инат. Срещу интересите на гражданите. Кмет, избран от гражданите на община Поморие, трябва да работи в техен интерес, а не да съсипва бизнеса им в и без това обрулената ни държавица. Да напъдиш поморийската лаборатория „Лина”, за да се намести софийска фирма… – свидетели сме на крайно неморална и неетична проява на овластената клика в черноморския град. Лаборатория „Лина“ е фирма, регистрирана в Поморие. Фирма, която плаща данъци и такси в ползва на общината, в която развива своята дейност повече от 14 години. И какво?! Появява се един кмет на ГЕРБ, който си въобразява, че е хванал Господ за шлифера и всичко му е позволено. Да – ама НЕ!
И за да дадем повод за размисъл на самозабравилите се, самонадеяни „хрантутници“ на общинскaта „баница“, ако изобщо могат да мислят, ще публикуваме написаното от д-р Васил Костадинов, управител на лаборатория „Лина“. Четете, ама хубаво четете… НА КОГО Е ГРАДЪТ-ДЪРЖАВА?
Древногръцки полиси – (на старогръцки: πόλις). Древно елински колонии по западното черноморско крайбрежие в днешните български територии са Аполония Понтика – днешен Созопол, Месемврия – днешен Несебър, Одесос – днешна Варна, Анхиало – днешен Поморие и др. Древните елини поддържат добри съседски отношения с траките, както и с всички останали народи с които съжителстват, тъй като техните колонии представляват търговски центрове В ранната епоха начело на полиса стои василевс, който е едновременно и военен вожд, и висш съдия, и върховен жрец. Знакът на неговото достойнство е жезъл със скиптър. Ето защо той е наричан скиптъроносец. Владетелят тиран получава властта си незаконно — не по наследство или след избори.
Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус (консенсусна демокрация), референдуми (пряка демокрация) или избрани представители (представителна демокрация). Съществуват различни дефиниции за конкретното съдържание на демокрацията, но още от Античността се смята, че равенството и свободата са нейни съществени характеристики. Проява на тези принципи са равенството на всички граждани пред закона и равният достъп до властта От VI в. пр.н.е. града –държава бил управляван от демократична система (от народа), в която всички граждани имали право на гласСлед повече от осем века …..
Все още града се управлява от Василевс заедно с „еклесия“ — народно събрание.
– О , богоизбрани Василевсе, защо ни наказваш, като ни изпращаш мълнии и гръм и ни наказваш повече от гръмовержеца Зевс?
Ние те избрахме, а ти ни наказваш, с какво сме заслужили твоя гняв, о, богоизбрани ?- Не гледате добре земеделието вие !
– Казвате че не орем правилно земята дето ражда плодовете? Не правеха ли нашите деди пак такова вино и то да е известно по цялата земя?! Не спазваме ли традициите както повелява Деметра?! Трудим се от сутрин до здрач и плодовете и виното са същите както преди.- Аз ще кажа как да гледате земята, аз ще определям кой да оре и да поставя границите й.
– Но ние вече не знаем кое е наше и кое не е. Това, дето сме наследили от дедите ни, днес го има, а утре не е вече на нас – друг го е взел и негово става – Да, било е ваше, но вече не е, защото аз казвам!
Но, могъщи Василевсе, не е ли писано в свитъка на Темида друго?- Свитъка на Темида Аз и моите хора можем да четем – вие не!
– Ще разгневим Дионисий и Деметра,могъщи Василевсе, и ще ни изпратят суша, наводнения и беди!– Вие гледайте мен да не разгневите, тогава ще видите бедствия големи!
О, могъщи Василевсе, и морето е против нас вече – рибата изчезна…- Аз ще казвам как да ловите рибата и как да правите лодките! Лодките и рибата от него или от Мен са, а?
– Но ние сме рибари и риба са ловили нашите предци векове преди нас, а лодките все тука обикалят в залива и Посейдон ни закриляше. Ще разгневим Посейдон, ще прати бури и вълни…- От Посейдон се боите, а от мене не ли ? Лодките и рибата от него или от Мен са, а?– О, могъщи Василевсе, в светилищата на Асклепий, дето се стичаме да ни изцеляват лечителите, хаос настана… Няма да останат лечители, ще разгневим Асклепий, болни ще ходим и няма кой да ни цери!
– Аз ще кажа кой да ви цери! Ще Ви пратя по-добри лечители!– Но ние тези ги харесваме , че правилно лекуват и познават ни болестите.
– Може да лекуват, но другите по-правилно ще Ви лекуват, защото Аз казвам и от мен зависи! А Светилището на Асклепий, мое е и Аз решавам!– Тогава, о, могъщи Василевсе, тогава, на кого е древния ни полис и защо не можем да решаваме и ние? Къде остана Демокрацията, дето ни крепеше и даваше сила на нашите гръцки родове и ни правеше свободни и независими!
– Полиса е мой и на моите хора, защото вие решихте така и Вие ни избрахте, а Демокрацията я има но вие не я виждате и не е вярно, че не сте свободни и независими! Имате свободата да заминете от този полис щом не ви харесва и сте независими, защото нищо не зависи от вас!О, Зевсе, Посейдон и Аполоне!
Асклепие, Деметра, Дионисий!
Закриляйте от злото този Полис!
За да останем в него – волни и честити!ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *