Срамотия българска! Никой във Франция не е чувал за БГ-изложбата в Лувъра!

Срамотия българска! Никой във Франция не е чувал за БГ-изложбата в Лувъра!

Един от най-известните български емигранти във Франция Румяна Угърчинска разкри скандално днес, че никой в Париж не е чувал за българската изложба в Лувъра. Според нея събитието се „дирижира“ от всезнаещият френски посланик Дьо Кабан, съобщава Канал 3.Ето какво написа тя за откриването на изложбата в Лувъра:
Днес в Лувъра се открива изложбата “Епопея на тракийските крале”. Научих го от българската телевизия. Като кореспондент на българска медия в Париж би трябвало да получа ако не покана, поне информация. Нищо. А България има в Париж “Културен център” и директор на този център. Има културно аташе и пресаташе. Всички разполагат с жилища, интернет и телефони. Нищо, пълно мълчание.
В същото време в София се говори, че “ще прославим България” във Франция. Как? Тук в Париж медиите – радио и телевизия дума не обелват. За тази толкова важна за България изложба няма никаква публичност. Някой може да помисли, че ще бъде проведена на “закрити врата”.
А от София идват 100 журналисти, не толкова журналисти, колкото началници разбира се. Очакват се и стотина предприемачи, които плащат по 5000 лева или евро, не съм сигурна. На кого плащат участниците в българското “нашествие”? На асоциацията “Приятели на Лувъра в България”. Целта е събирането на 900 000 евро. Създадена е с “активната” поддръжка на посланика на Франция в София Ксавие дьо Кабан.
И така, вместо българският посланик да ръководи промоционалната дейност на България във Франция, става обратното. Досега обаче дейността на асоциацията е нулева.
Както винаги става, там където няма конкуренция, определен кръг хора са се намърдали около френския посланник, без да имат съответните професионални качесва. Съпругата на посланика е българка. На семейство дьо Кабан явно не им се напуска София. Приликата с фондацията “Бъдеще за България” на семейство Костови е прекалено близка, за да бъде отмината. Жалко за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *