СРАМОТНА ЖУРНАЛИСТИКА

СРАМОТНА ЖУРНАЛИСТИКА

Отваряш страниците на пеевско – гочевски газети и се натъкваш на блудкаво пропагандни „чаршафи“. „Чаршаф“ на вестникарски език означава предълга публикация. А в пеевските „прес-бюлетини“ дал Господ съботни пропагандни „чаршафи“. През страница. На тема актуална – спеслужбите.
Репортаж „под прикритие“, уау! – репортери влезли в Библиотекарския университет „под прикритие“, за да слушат, уоу! – „под прикритие“ лекции на „хабилитираните лица“ Цветлин Йовчев, Константин Казаков – все бивши шефове на ДАНС, а Йовчев и бивш вътрешен министър. Ама никой не ги забелязал, уей!, даже и „спец“ ченгето Йовчев.
Захаросан блудкаж, наречен репортаж, в който няма не само критична запетайка за Йовчев, Библиотекарския, ами и направо лъщи като на месечина какъв поръчан пиар е. Йовчев говорел на студентите за „агенти под прикритие“ и дал пример как един израелски агент се бил маскирал като просяк. Йовчев да разказва за Мосад е занятие твърде нездравословно, но защо – това няма да го прочетете в тия съшити „ексклузивни“ „случайно“ направени „репортажи“.
През страница цъфва и още един „чаршаф“ – тоя път славословие на бъдищия шеф на ДАНС, бившият заместник – министър на Цветан Цветанов – Димитър Георгиев. Изтъпанен на голяма снимка с орден. Ордените сега са модерни, както знаете. Нова пиар опорна точка. Георгиев е поредният смехотворко, който е на път да оглави ДАНС, но за това няма да прочетете в захаросаните шербети в пеевско –гочевската газета. Ще прочетете „очерк“ в стил „Работническо дело“, със сълзи, ордени и куп накъртващи хвалби, но няма и буква да намерите за съкрущаващите гафове на лицето Димитър Георгиев, за които писа АФЕРА. Няма и да прочетете, че бъдещият шеф на ДАНС – рожба на дружбата между Кунева и Борисов, е осъден вече на първа инстанция за афера, свързана с обществена поръчка в МВР. Няма да прочетете като как ще завърши делото му на последвалите две инстанции, след като ще става шеф на ДАНС, смачкано ли ще е делото и изобщо като как подобно лице изобщо го предлагат за шеф на службите. Вместо това ще прочетете една голяма пиар боза, поръчана знаете от Кой.
В България именно това е провъзгласяваната като „журналистика“, дето си пише сама и някакъв си „етичен кодекс“ и заради която сме на едно от последните места по свобода на словото.
Срамотна журналистика.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *