Сръбски пътни полицаи ще имат американски камери на униформите

Сръбски пътни полицаи ще имат американски камери на униформите

© mup.gov.rs

Среща на американския посланик Кристофър Хил със сръбския външен министър Братислав Гашич, 15 август, 2023 г.

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Пътната полиция в Сърбия ще работи с камери на униформите, с такива ще разполагат и нейни автомобили без опознавателни знаци.Това съобщиха медии в западната съседка след събитие, на което даренията са предадени на сръбското вътрешно министерство от американския посланик Кристофър Хил.Промяната влиза в сила от 1 септември.

От съобщението на сайта на сръбското вътрешно министерство следва, че камерите ще бъдат използвани за контрол на трафика по матистралата от и до Белград, т.е. на основната пътна артерия, ползвана от сърби и хиляди чужденци за прекосяване на Балканите. Необозначените автомобили ще използват камерите в различни точки на Сърбия.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Като начало 60 камери ще се се използват. Не е известно дали ще бъдат набавени нови. Посланик Хил същевременно отбелязва, цитиран от „Свободна Европа“, че целта на камерите е „баланс между властта на държавата и силата на индивида“.Работата на камерите според Хил ще повиши значително прозрачността на пътната полиция. САЩ се завръщат на Балканите с нов, но добре познат посланик в Сърбия“Американците дадоха камери на сърбите; Съединените щати искат нашите полицаи, като техните, да виждат всичко“, гласи заглавието на b92.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *