СТАМАТ ТУЗЛУКОВ: НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА МЕН СА ЗАКОН И ДИСЦИПЛИНА. В МОЯ РОД НИКОЙ НЕ СЕ Е ПРОДАВАЛ

СТАМАТ ТУЗЛУКОВ: НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА МЕН СА ЗАКОН И ДИСЦИПЛИНА. В МОЯ РОД НИКОЙ НЕ СЕ Е ПРОДАВАЛ

Роден е през 1952 година в гр. Поморие. Има висше спортно образование и в по-голямата част от живота си е работил като учител по физкултура в КК „Сл.Бряг“. Познат е на поморийци с откритата си гражданска позиция и непримиримост към обществените неправди.- Като човек с категорични позиции, би ли назовал нещата, които трябва да се променят в община Поморие през следващите четири години?
– Когато нещо се гласува от общинския съвет, то трябва да се спазва. Не може в ОП „Стонанисване и управление на общински имоти“ да има двоен аршин. И по главната улица да има сергии, будки и маси за търговия на царевица, памук, сувенири и каквото още искате. Щом е казано веднъж, че търговската зона ще бъде отделена, значи всичко трябва да е съсредоточено там. Хората негодуват срещу този двоен стандарт.
Поморийското езеро е едно от важните неща в поминъка на хората и обект от световно значение. Заради неговата кал тук идват толкова много туристи. Там трябва да се изчистят нещата, езерото да се почисти и да функционира като важно звено в екосистемата на града.
Не мога да не защитя и интересите на пенсионерите. Те искат да има отворени постоянно зали, които да посещават, а не като сега – клуб, в който се редуват мъже и жени според график от седмицата. Това е нелепо, при положение, че се е застроило толкова много в града. Не може хора, работили цял живот да няма къде да отидат през студените месеци.
Знаете ли защо поморийци не могат да си купят риба този сезон?! Защото двама рибари от квартал“Свети Георги“отиват при кмета и искат да забрани акостирането на рекетите на пристана в града. И последния им забранява. Така рибарите смятат, че няма да имат конкуренция и ще продават рибата си. Но рибата я няма, защото по-големите морски съдове хващат повече и по-евтина риба Така и граждани , и гости на града са ощетени, защото няма от къде да си купят риба. Това хората трябва да го знаят. Защото не може да се защитава само интересът на определена група хора. Трябва да се изпипват нещата. За няколко гласа повече, не бива да се погазват принципи.- Един познат въпрос – каква е цената ти, могат ли да те купят и при какви обстоятелства?
– Няма цена и въобще не може да има за такова нещо. В моя род никой не се е продавал. Нали ще се научи, нали ще ме говорят хората. Ние с това сме известни в града – не се купуваме и не се продаваме. Толкова.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *