Станимир Георгиев: На плажовете със син флаг у нас няма отклонения от показателите

Станимир Георгиев: На плажовете със син флаг у нас няма отклонения от показателите

Чистотата на водата по черноморските курорти предизвика напрежение между здравното министерство и независимата асоциация „Активни потребители“.

Причината – оповестените вчера резултати от изследвания на водата от Южното Черноморие, направени от „Активни потребители“ с екип от Софийския университет.

А какво показват анализите на международната неправителствена асоциация „Син флаг“?

„Редовно следим показателите на качеството на водата. Изследванията показват, че на плажовете със син флаг няма отклонения от показателите и качествата са перфектни“, каза Станимир Георгиев, председател на българското движение „Син флаг“.

Син флаг се присъжда на 21 плажа и едно яхтено пристанище в България. Това са плажовете на Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Златни пясъци, Слънчев ден, Хижа Черноморец-Юг, Бяла-Юг, Обзор-Централен, Свети Влас-Изток, Свети Влас–Нов плаж, Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен, Слънчев бряг-Юг, Несебър-Юг, Поморие-Изток, Къмпинг Черноморец, Созопол-Централен, Созопол-Харманите, Дюни, Дюни-Юг и Аркутино, както и единствената, отговаряща на световните стандарти и отличена марина в България – Марина Диневи.

„Изненадани сме от шокиращите резултати, които бяха публикувани. Категорично не можем да им се доверим и гледаме на тях като една сензация“, каза Георгиев.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *