СТАНИМИР СИМЕОНОВ: МАЗОХИЗЪМ Е ДА ТИЧАШ КЪМ ИЗМАМНИЦИТЕ

СТАНИМИР СИМЕОНОВ: МАЗОХИЗЪМ Е ДА ТИЧАШ КЪМ ИЗМАМНИЦИТЕ

Някои искат да върнат член 1 от Конституцията – „един народ, една партия, една държава“Той е кореняк помориец. Познат на мнозина като притежателя на първото частно кафене „Александрина“ в града. Роден е през 1951 година, наследник на тракийци. Завършил колеж по туризъм, „работил съм всичко, но през последните 26 години, изключително в частния сектор“ – казва бившия театрал. Заклетите меломани още помнят басовия му глас в неповторимите постановки на театъра.
– Казваш, че е мазохизъм измамените да тичат отново към измамниците. Какво може да се направи в тази на пръв поглед безнадеждна ситуация?
-Това, да бъде убедено гражданството, че си струва да гласува за даден човек. И да знае за какво точно гласува. След 25 години сякаш искат да ни върнат към загробения член първи от Конституцията. Страшното е, когато гледаш хора, които не мислят, а повтарят, че той ще е. И три дена след изборите, по пейки, градинки и ресторанти започва люто плюене. Ама къде бяхте преди това и защо го подкрепихте? Вие решавате! С гласовете си. Гражданите да мислят и говорят преди да пуснат бюлетините. След това вече няма смисъл.- Не спестяваш критика по наболелите проблеми на града. Как ще браниш обществения интерес, ако станеш общински съветник?
– Аз съм човек на идеите. Патриот. Преди 26 години започнах и съм съучастник в създаването на СДС и Подкрепа с една единствена цел – да може нещо за народа да се промени. За жалост – не съм познал. Всичко е като преди. Влизам единствено и само за добруването на града. Той трябва да стане по-различен и да отговаря на своята историческа памет. Хората от изпълнителната власт трябва да работят само и единствено за община Поморие. Да избягват проценти, комисионни, пайове и всякаква корупция и далавери. Затова е хубаво в местния парламент да има контролиращи съветници, които да вгорчат комфорта на властниците. И ако това се случи, всичко да се свежда до гражданите. Те да знаят кой какво прави и защо. Другото е бутафория.- Въпреки, че са „мръсен влак, който вози“, хората намразиха партиите, защото те се превърнаха в корпорации. Как ще повярват на независимите кандидати, какъвто си ти, като представител на гражданската квота?
– Аз не съм много сигурен, че хората намразиха партиите. Не зная какво обичат. Но те повтарят на всеки избор Стокхолмският синдром – отиват отново при угнетителите си. Четири години унижение, лъжи, празни обещания и след тях отново и отново. Единственото решение е пълен контрол на изпълнителната власт. Там има много неща, които трябва да се изчистят. Партийните интереси не може да стоят над останалите граждани. Не може всеки, който дойде на власт да премахва старата администрация и да назначава нови свои верни хора. И на следващите избори да си осигурява клакьори. Това е пределно ясно. Не може в един град, като Поморие, началник на туристическата дейност да е медицинска сестра пред пенсиониране. Звучи като виц, но не е. Все едно аз да стана управител на болницата. На всеки един пост не отговаря личността, която го изпълнява. Примерите са много. Трябва да търсим човек за работата, а не обратно. Можещи и знаещи хора. За да може градът и община Поморие като цяло най-после да отскочи.- Вярващ човек ли си?
– Вярващ съм, да.- Могат ли да те купят и на каква цена?
– О…не могат да ме купят, защото не зная цената. Не мога нищо да им посоча.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *