СТАНИШЕВ: ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАК БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА КОЛЕНЕ, СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ СЪДБИ СМАЧКАНИ ОТ ГЕРБ И МЪЛЧАЩИТЕ ТОГАВА МЕДИИ?! ЗАСЛУЖАВАШЕ СИ ДА ПОЕМЕМ ОТГОВОРНОСТТА ДОРИ САМО ЗАРАДИ ТОВА!

СТАНИШЕВ: ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАК БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА КОЛЕНЕ, СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ СЪДБИ СМАЧКАНИ ОТ ГЕРБ И МЪЛЧАЩИТЕ ТОГАВА МЕДИИ?! ЗАСЛУЖАВАШЕ СИ ДА ПОЕМЕМ ОТГОВОРНОСТТА ДОРИ САМО ЗАРАДИ ТОВА!

Нека хората кажат дали искат пак Борисов и Цветанов на власт, дали искат Бареков за премиер. Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят отговорност в тази продължаваща политическа ескацалация. Затова правителството трябва да си подаде оставката“, заяви Сергей Станишев пред пленума на БСП.
Станишев заяви, че очаква министрите и премиерът да защитят името си в следващите седмици и да кажат, въпреки липсата на медийна политика на кабинета, какво са заварили като управление от ГЕРБ.
„Не очаквах от ДПС точно този ход – да излязат с присъда на кабинета „Орешарски”. Нека си спомним лицето на самозабравилото се авторитарно управление, което имахме силата и куража да прекратим. Дори само затова си заслужаваше да поемем отговорността за съставяне на правителство. Трябва да помним откъде тръгваме и накъде вървим.Насила не може да даваш. Насила може да вземаш. Очаквахме хората на европейските избори да подкрепят тези политики. Това не стане и предизвика криза в управлението, засили политическата нестабилност. Хората трябва да кажат – какво искат да им се случи? Борисов на власт, Цветанов министър на вътрешните работи.
Най-голямата опасност пред България е политическата нестабилност в страната.“, каза още Станишев и се обяви за незабавни предсрочни избори.
Според Станишев БСП не се е вкопчила във властта и след промяна на закони е възможно избори да има и в края на юли. Станишев призова всички политически партии да загърбят тясно партийните си интереси в името на държавата:
„При наличието на политическа воля и отговорност на президента предсрочни избори до края на юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната. Час по-скоро трябва да дадем правото на хората да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, за следващия бюджет, реформите, които са нужни. Хората трябва да дадат сила, независимо на коя партия, за да има резултати и промяна”.
Станишев каза още, че няма да позволи никой да се крие зад гърба му и да си изтрива съвестта върху него като изтривалка.
Станишев призна, че много от хората на БСП се водели от лични и икономически интереси, за което изпитвал неудобство и заради изкривено другарско отношение, са мълчали. „Разделени на групи, всеки си е откъснал парче от партията по места“, каза още Станишев.
Според Станишев БСП има необходимост от дълбока промяна, но без такава нагласа в цялата партия, нещата автоматично не могат да се променят.
За да получим достоен резултат на изборите, които предстоят, трябват две неща – повече самочувствие и увереност в БСП. „Няма такава партия сугестирана отвън като БСП!“, призна Станишев.
Докога ще навеждаме глава пред арогантността и ще позволяваме да ни унижават, искам на това от днес да бъде сложен край, заяви Станишев.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *