Стартира вторият етап от възраждането на военния санаториум в Поморие

Стартира вторият етап от възраждането на военния санаториум в Поморие

На годишното събрание в МБПЛР „ВИТА“ – клон Поморие /бившият военен санаториум/ бе отчетено успешното финализиране на първия етап от възстановяването на лечебното заведение и поставено началото на втората част за възраждане на болницата. На срещата управителят д-р Любомир Крантев направи равносметка на отиващата си 2017 г. и начерта пред своя екип приоритетите за следващите месеци.
„Спечелихме първата битка – да съхраним държавния имот. През 2018 г. трябва да започнем работа с пациенти като лечебно заведение. Вторият приоритет е възстановяването на калолечебната база. Ще поставям високи отговорности и изисквания. Това е исторически процес. Трябва бързо да дадем качествен резултат. Искам да работите много и съвестно. Ако в екипа на „ВИТА“ се окаже, че има мързеливи, некадърни и имитатори, с тях компромиси няма да се правят. Качеството е пътят към успеха! Искам да вложите всичко от себе си, за да успеем!“ – заяви д-р Крантев в препълнената зала на „ВИТА“.
Високата летва, която си постави д-р Крантев и неговият екип, е с „ВИТА“ да се гордеят не само поморийци и Министерството на отбраната, а и всички пациенти, които ползват услугите на лечебното заведение в черноморския град. Успехът и конкуретноспособността ще се гарантират от квалифицирани специалисти, качествен персонал и обслужване, изрядни сгради и помощения, добра инфраструктура, високотехнологична съвременна апаратура.
„За да започнем да работим като болница и да бъдем предпочитано място за лечение, трябва да създадем перфектна болнична среда и европейска визия на комплекса. Искам пълна координация и субординация между отделните звена, поставяне на срокове и изпълнение на поставените задачи в тях.“ – продължи д-р Крантев.
Въпреки че първият етап от възстановяването на „ВИТА“ бе успешен, управителят го окачестви като бавен и мъчителен. В хода на работата са излизали нови проблеми около сградния фонд, с което допълнително се е утежнявал бюджетът. На годишното събрание бе направен разчет на сметките по перата за изпълнение до края на април. Предстои довършване на кухненския блок и, ако всичко със сградния фонд върви по план, през месец май ще се направи официално откриване на лечебното заведение.
Д-р Крантев и екипът на МБПЛР „ВИТА“ – клон Поморие благодариха на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, на неговия заместник Анатолий Величков, на министерския съвет, на всички военни, военноинвалиди и техните съюзи и на премиера на България Бойко Борисов – за съдействието и гласуваното им доверие, включително за увеличаването на капитала на „ВИТА“ с решение на Министерски съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *