Стефан Янев: Мнозинството от българите искат правителство, но не подкрепят много от решенията на кабинета „Денков“

Стефан Янев: Мнозинството от българите искат правителство, но не подкрепят много от решенията на кабинета "Денков" - 1

Стефан Янев: Мнозинството от българите искат правителство, но не подкрепят много от решенията на кабинета „Денков“

Мнозинството от българския народ иска да има правителство, но не подкрепя много от решенията на кабинета „Денков“, каза пред БНР Стефан Янев, бивш служебен премиер и лидер на „Български възход“.

„Дали е стабилно мнозинството в Народното събрание – това предстои да видим в следващите месеци. Но по отношение на българския народ, ще видим каква оценка ще даде по време на местните избори“, коментира той.

Много добри шансове за Виолета Комитова в надпреварата за София очаква лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев.

Арх. Комитова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет на Янев, е кандидатът на БВ за столичен кмет.

„Залагаме на принципа на търсене на хора със собствена кариера и искащи да направят нещо и за обществото. Кандидатите ни за кметове и за общински съветници са хора с компетентност и почтеност“, каза лидерът на БВ и уточни, че партията ще участва в изборите за местна власт във всички области на страната.
В предаването „12+3“ Стефан Янев коментира и казуса със затварянето на храм „Св. Николай“ в София, известен като Руската църква:

„Стъпките с изгонването на тези свещеници са отговорност не само на службите, които предлагат такова решение, но и политическата оценка кога и как се предприемат такива действия. За да се прецени цялостната политическа обстановка и до каква степен такъв тип решение може да повлияе на едно или друго отношение“.

Според Янев управляващите от ПП-ДБ правят опит за овладяване на службите за сигурност:

„Има желание службите да бъдат овладени, а не да ги реформират. Кой е казал, че те не работят в интерес на България и не защитават нашите национални интереси? Кой твърди това? Този, който има интерес да ги овладее и предлага сливане на две различни разузнавания. Механичното им сливане няма да доведе до нищо повече от загуба на това, което е в основата на държавността – наличието на подходяща информация, на базата на която се вземат управленски решения от овластените за това хора в НС, в изпълнителната власт и в президентската институция. Службите обичат тишината!“

По думите му публичното говорене за службите трябва да бъде само за бюджета на тези служби:

„Службите са работили за България и ще продължат да работят за страната, ако ние им създадем условия. Ако само ги критикуваме и мислим само как да махнем Пешо и да сложим Гошо – не сме на прав път“

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *