СТОТЕ ДНИ НА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

СТОТЕ ДНИ НА ГОЛЯМАТА ЛЪЖА

Стоте дни на кабинета „Борисов 2“ са повод са повод за грандиозни спекулации, лъжи, измами и внушения. Това правителство във второто си издание почти не се различава от първото. С малки изключения, същите инидивиди са на същите постове и позиции. Друга несъществена разлика е притъпената агресивност. Която в това си състояние не променя същината си.
Това, което ни предстои да чуем и видим довечера в тв публицистичните формати, ще бъде най-силният аргумент за твърдяното от мен. Готов съм да се обзаложа, че анализаторите ще ни внушават легендата за „новия“ Борисов. Ще ни лъжат нагло какви различия наблюдаваме между тоя Борисов и оня Борисов. И няма да търсят отговор на въпроса, който всички задаваме: КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ МИЛИАРДИТЕ, които тоя кабинет така набързо изтегли? Не само санирането е хватката на грабежа.
Анализаторите ще заобиколят натрапващата се енигма защо протестърите скочиха срещу Орешарски, който кредитира държавата само с 1 млрд. заем. Тук специалисти подхвърлиха, че заемите на Борисов с лихвите образуват колосалната сума от 48 млрд. лева, които ще плаща нещастното население. Или поне онази част от него, която покрива данъчните си задължения, социалните и здравните си осигуровки. Нали не сме забравили, че администрацията у нас е близо 1 млн. чиновници. На които държавата плаща осигуровките незнайно защо. Които на следващите избори отново ще гласуват под строй. За ГЕРБ, разбира се.
Борисов няма как да се различава от себе си. И тоя Борисов, и оня Борисов изобщо нямат в приоритетите си благоденствието на народа. Борисов нехае за реда и законността. Ако някой се заблуждава, че не е така, нека погледне докладите на статистиката за състоянието на икономиката. Икономика ли казах? Извинете. Грешка.
Бих ви посъветвал да не вярвате на анализаторите. Нито днес, нито утре. Пропагандата и агитацията в полза на управлението винаги са били казионно дело. А Борисов не случайно писа „добър 4“ на втория си кабинет.
Лъжата е вид крастава жаба.Любо КОЛЬОВСКИ
Колаж: Иво Ангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *