СТОЯН ИВАНОВ: ПОМОРИЕ НЕ Е САМО КАЛ

СТОЯН ИВАНОВ: ПОМОРИЕ НЕ Е САМО КАЛ

Общината да рекламира агресивно на борсите. Корупцията и липсата на компетентност сриват добрите неща, твърди човекът, благодарение на когото Музеят на солта е в Топ класацията на 100-те национални туристически обекта.Роден е през 1956 година в град Средец. Живял е в Бургас, а от 1969 година е в Поморие, където баща му е работил като военен. Завършва институт за учители-специалисти и 22 години работи като педагог в системата на СБА и Организацията за съдействие на отбраната. В момента е хотелиер, занимава се с ресторантьорство и е председател на туристическото дружество „Яворови скали“, което е част от БТС. Член е и на УС на БТС.- Като представител на туристическия бранш, какво не ти харесва в областта на туризма и за какво ще работиш в следващия общински съвет?
– Участвал съм в предишния мандат на консултативния съвет по туризъм към общината. Имам поглед върху нещата и веднага ще кажа, че не ми харесва основното рекламиране на града като калолечебен курорт. Това е хубаво, но ние не сме само град-болница. Няма млади хора, нищо не се прави за тяхното привличане и като заетост, и като култура. Няма ги и по-платежоспособните туристи и нямаме с какво да ги привлечем. Много неща не ми се нравят. Ние ги коментираме помежду си. Контролът трябва да се засили, за да може общината да получава и патентния данък, и курортните такси от туристите. Другото е хигиената. В града – добре, но като се подмине центъра положението е плачевно. Отчайващо грозна е ивицата „Косата“, където работя и следя внимателно. Ако има нещо като почистване, то свършва до военния санаториум. Оттам нататък – тишина. Нито веднъж не е пометено, езерото е в ужасен вид. Боклуци, мръсотия – точната дума е кочина. Всички ние сме ужасно възмутени. Накрая на обръщалото започва едно разграбване, една мръсна търговия с кал. Половината циганска махала е там и се занимава само с това – вадят кал, правят масажи, продават, цапат. Отчайващ е и самия бряг на езерото. Поморийци нека да се разходят до там сега, когато времето позволява и сами да се уверят в думите ми. Така ли опазваме природна даденост с хилядолетна история?
– Намираш ли, че община Поморие има слаба представителност на туристическите борси у нас и в чужбина?
– Това е нещо поправимо за мен. Разбира се, че общината има първостепенна роля при рекламирането. Аз колкото и да рекламирам моя туристически продукт, не мога да го направя навсякъде. Тук трябва да има модерно представяне и участие в борси. В Сдружението на общините в България трябва да се дава много точна информация, защото ние не разчитаме само на външни туристи. 90% тук идват българи. – Следващият въпрос, който задавам на всички, е поддаваш ли се на корупция и мислиш ли, че тя е преборима?
– Мисля, че няма с какво да ме купят и как да ме купят за нещата, за които искам да работя. Аз съм човек, който има понятие за туризма. БТС е единствената организация, която се занимава със социален туризъм. Искам да поработя за това – градът да бъде по-приветлив, по-красив, с повече паркоместа, защото и там нещата много куцат. А купуването е нещо много далече от мен.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *