СТОЯН ТОНЧЕВ: АЗ СЪМ ЗАПЛАХА ЗА КМЕТА НА ПОМОРИЕ, ЗАЩОТО РАБОТЯ ЗА ИСТИНАТА И ОБЩИНА ПОМОРИЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ЧЕСТНО И ОТКРИТО

СТОЯН ТОНЧЕВ: АЗ СЪМ ЗАПЛАХА ЗА КМЕТА НА ПОМОРИЕ, ЗАЩОТО РАБОТЯ ЗА ИСТИНАТА И ОБЩИНА ПОМОРИЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ЧЕСТНО И ОТКРИТО

Притискат наши хора с репресивни методи, за да ме откажат от вота на 25 октомври, разкри пред BIG5.BG упоеният и нападнат журналист
Нападнатият от неизвестни журналист Стоян Тончев има сайт zadkulisite.com, който от години е опозиционен и коректив на местната власт в Поморие. Тончев е координатор на Партия на зелените и е сред кандидатите в общинската листа. В нея обаче не са били посочени конкретно имената за кмет. Всички документи, които са били в чантата му са свързани с вота на 25 октомври. Интересно е, че нищо не липсва от тях. Пред BIG5.BG Тончев разказа за случилото се и коментира причините за инцидента, в началото на септември.
– Господин Тончев, как ще обясните случилото се с вас?
– Този инцидент с мен е скандален. Аз съм заплаха за настоящия кмет на Поморие Иван Алексиев. Сезирал съм прокуратурата за община Поморие, заради асфалта в града. Поставеният по улиците не отговоря на количествено-стойностната сметка. Той пък ме съди за клевета. – Кой според вас има интерес да ви упои?
– Хора, за които не съм удобен, защото казвам истината за управлението на Поморие.- Кажете по-конкретно за какво?
– Имам няколко разследвания и с тях се предизвикаха проверки. Държавна финансова инспекция към Министерство на финансите установи, че Общината е надплащала на фирми суми над договорените. Около 5 млн. лв. са разходвани за поръчки без да е проведена процедура по ЗОП.
– Защо сте заплаха за сегашния кмет?
– Защото работя за истината и община Поморие трябва да се управлява честно и открито. Направени са социологически проучвания и те сочат, че имам голям шанс да спечеля на изборите. Кметът Алексиев направи опити чрез посредници да се срещне с мен.- След инцидента ли?
– Преди инцидента и след това отново, но аз не се съгласих.- Какви са нарушенията в община Поморие?
– В особено големи размери са по водния цикъл, който е за близо 100 млн. лв. Проектът „Рибарско пристанище“ е за 10 млн. лв. и трябваше да бъде открит на 31 август т. г., но не е готов. Сега на 18 септември т. г. ще идва комисия от проверяващи от ОЛАФ, по информация на моите източници.- Какво са искали да постигнат нападателите ви?
– Предполагам, че да се откажа от участие в изборите. Знам, че са притискали по-високопоставените в Партия на зелените да ми се отнеме пълномощното на координатор. От управляващите са тормозили наши хора, за да не участвам на 25 октомври. Даже вчера разбрах, че са предлагани и пари.
– Как са тормозили вашите хора?
– Властта си има механизми, репресивни методи и институции – ДАНС, НАП, МВР – безспирни проверки и тормоз.
– Вие ще се откажете ли?
– Не, защото аз не съм член на Партия на зелените, аз съм от гражданската квота и никога не съм членувал в политическа партия. Ще се боря за истината и прозрачно управление на Поморие. Никой в листата не е партийно лице. Аз със сигурност ще се кандидатирам и ще бъда водач на листата за общински съветници.Александра Йорданова, BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *