Стоян Тончев: Девизът на Поморие: „Ние крадем, ти ядеш бой“

Стоян Тончев: Девизът на Поморие: „Ние крадем, ти ядеш бой“

Журналистът коментира инициативата, че морският град прави конкурс за свой слоган
В навечерието на един от най-личните празници за Поморие – 7 февруари – освобождението на Анхиало, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за избор на девиз на града. Три са основните критерии, по които ще бъдат оценявани направените предложения. Желателно е девизът синтезирано да представя спецификата на Поморие; да носи послание – с препратка към миналото и поглед напред; по възможност да бъде кратък – до пет думи.
Всеки желаещ може да изпрати своите (неограничен брой) предложения чрез електронния портал „Гласът на гражданите” на официалния сайт на Общината (www.pomorie.bg) или на ел. поща mayor@pomorie.bg, като задължително условие е да посочи имената си, телефон за обратна връзка и ел. поща. Крайният срок за изпращане на предложенията е 10.03.2016 година.
Новината бе коментирана от журналиста Стоян Тончев, който на 14 януари стана жертва на зверски побой, извършителите и поръчителите на който все още не са заловени.Още по темата: Стоян Тончев: Ако беше пребита дъщерята на Румяна Бъчварова, как щеше да реагира МВР?
Девизът и акцията по неговото създаване Тончев обсъди от ъгъла на ужаса, който го сполетя, мотивът за който трябва да търсим в работата му на журналист.Ето и мнението му, публикувано във фейсбук:Кметът на община Поморие обявил конкурс за измислянето на девиз на Поморие. Три били основните критерии, по които щели да бъдат оценявани направените предложения и селектирани от СПЕЦИАЛНА комисия. Желателно било девизът да синтезира спецификата на Поморие и ако може да бъде кратък. Пет думи. Победителят щял да получи материална награда и грамота, придружени от УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО да бъде част от СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ И ИМИДЖ на града!!!
Аз съм готов с девиза на Поморие: „НИЕ КРАДЕМ, ТИ ЯДЕШ БОЙ“. Точно 5 думи е. Покривам всички критерии на „обществената поръчка“ по заданието и очаквам наградата, грамотата и всички останали „преимущества“ за находчивата хрумка. За боя е ясно.
Победителят в конкурса за девиз ще бъде обявен в Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие – 6 май. Отличеният ще получи материална награда и грамота, съпътствани от удовлетворението да бъде част от съвременната история и имидж на града.
Остава да научим и каква ще е материалната награда. Напълно възможно е тя да е комплект пособия за побой – бокс, бухалка и все такива „полезни“ вещи, актуални в Поморие.BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *