Стоян Тончев: Има политически чадър над лицата, които ме поръчаха!

Стоян Тончев: Има политически чадър над лицата, които ме поръчаха!

Всички знаете за случая със Стоян Тончев и неговото жестоко пребиване.
На 14.01.2016 г. вечерта той е нападнат от маскирани в близост до дома си в Поморие и жестоко пребит по поръчка.
Причината е журналистическата му дейност, свързана с разкритията за престъпното управлението на Община Поморие. Ударите са нанасяни само и единствено в главата.
Журналистът е обезобразен, с комоцио и по спешност приет в болницата. Изпотрошени са лицевите му кости, нос и челюст, следствие на което се налага хирургическа интервенция за тяхното наместване и продължително лечение.
Но ударите за него не свършват до тук…
Още в първия работен ден след изтичане на болничния му, на 20.04. 2016 г., той е уведомен от работодателите си в медицинска лаборатория „Лина“, че ще бъде уволнен.
Стоян Тончев и собственикът на лабораторията Васил Костадинов участваха на местните избори в Поморие през 2015 г. от една листа.
Наглостта им прекрачва всякакви граници и искат от Тончев да подаде молба за напускане, за да бъде прекратен трудовият му договор с фирмата по взаимно съгласие.
Парадоксалното е, че зад причината за взетото от тях решение не стоят обстоятелства свързани със служебните му задължения и работа – рекламирането и популяризирането дейността на лабораторията, а журналистическата му дейност, вече и като автор на сайта „Биволь“.
Днес вече Стоян е добре и добрата новина е, че не спира да търси истината.
Също така от самото начало Тончев твърди, че е обществена тайна кой го е пребил в Поморие и цялото общество знае кои са поръчителите. Тези думи обаче някак си се подминават в медийно простраснтво и никой не им обръща внимание.
Днес, журналистът излезе с много подробен коментар в социалната мрежа относно това, че има политически чадър над лицата, които поръчаха той да бъде пребит и че е разпознал един от биячите.
Ние го препечатваме без никаква редакторска намеса!„Има политически чадър над лицата, които поръчаха да бъда пребит, за да спра да осветлявам далаверите в Община Поморие и подавам сигнали до прокуратурата.Служители от структурите на МВР, включително и от ГДБОП, са наясно защо на 14 януари вечерта бях нападнат от маскирани и брутално пречукан в главата с палка и боксове и кой е поръчал побоя, но според мен са възпрепятствани от висшестоящи да си свършат работата докрай, защото отзвукът в публичното пространство ще бъде оглушителен.
В същото време Прокуратурата на Цацаров продължава да покрива неИзвестни извършители от общинската администрация в Поморие след образувано досъдебно производство за безстопанственост по преписка 5310/2013, заведена в Окръжна прокуратура Бургас и разпределена при прокурор Дарин Христов. Налице е перманентно удължаване срока за разследване, в продължение на 3 години, при категорични доказателства за нарушения след проверка на АДФИ, следствие на които е констатирно ощетяване на Община Поморие в значителни размери и са наложени 16 акта на 3 длъжностни лица – кметът от ГЕРБ Иван Алексиев и двама зам-кметове.За какви президентски избори се готвят управляващите, след като най-безцеремонно покровителстват престъпността в държавата и как МВР и Прокуратурата могат да гарантират демократично провеждане на избори по законоустановения ред, след като са в симбиоза с мафията?
Хора, докога ще позволявате да ви се подиграват в очите и да богатеят на ваш гръб и за сметка на вашето здраве?
На 14 януари 2016 г. беше размазано моето лице, защото се осмелих да търся истината. „Утре“ може да бъдат размазани от бой лицата на вашите деца и внуци. Може и да не оживеят. Това ли искате?Прокуратурата и МВР да си свършат работата по моя случай докрай, а не да треперят и чакат сигнал „отгоре“ за предизборен пиар!
Няма да спра да пиша по този казус! Не само, защото съм пряко засегнат, а защото виновниците трябва да бъдат разкрити и наказани според Закона. С физическите извършители работата на правоохранителни органи по случая не се изчерпва. Нито на правораздавателните! Има поръчители и мотив. А мотивът ми бе ясно посочен и в разговор с началник в отдел на МВР: „Да спреш да пишеш. Ето това е мотивът да бъдеш поръчан“!Цяло Поморие знае кой стои зад нападението над мен!
Защо МВР-то и Прокуратурата на Борисов треперят от обществената реакция, ако се разбере, че зад зверският акт над журналист за запушване на устата му стоят в основата овластено лице от ГЕРБ и лице от ДПС? Две лица, които след разговори помежду си са решили, че за да им стават „работите“ занапред, трябва да бъда трайно отстранен от гражданска и журналистическа позиция.
Споделяйте! Само това може да ги накара да си свършат работата.“Пред „Гласът на младите хора“ Стоян Тончев допълни:
„По никакъв начин не искам да бъда разбран погрешно – че МВР не работи по случая. Но не съм убеден, че имат пълна свобода на действие. Определено след стрелбата в Слънчев бряг има раздвижване. Според мен това се дължи заради предстоящите президентски избори и целта управляващите да покажат резултати в борбата с престъпността.“На въпрос „Защо като се знае кой стои зад пребиването му повече хора си мълчат и може ли да даде конкретни имена?“, Стоян отговори по следния начин: „В Поморие е обществена тайна кой стои зад зверския акт извършен над мен на 14 януари. Ясни са и причините. Не смятам, че всички мълчат. В Областта се извършват оперативни действия и разпитват лица относно ситуацията по Черноморието, свързана с ъндърграунда, и в частност Поморие. Много от тях са посочили конкретни имена, които според тях стоят зад поръчката свързана с мен.
Паралелно аз също водя журналистическо разследване и съм получил достатъчно информация от различни източници, включително и от кримиконтингента. Стига се до едни и същи имена.Но тази информация трябва да бъде потвърдена от прокуратурата, ако, естествено, започнат да водят разследването в тази посока.Бях извикан на разпознаване на евентуални извършители по очи и вежди, защото бяха с маска. Сред тях разпознах лицето, което ме догони и продължи с ударите.
Имената, които мога да посоча като евентуални поръчители, идват от сведената до мен информация по различни канали. Но тази информация трябва да стане обект на разследване и да бъде потвърдена от прокуратурата с доказателства.
Водил съм разговори със служители на ГДБОП. Това нееднозначно осветлява и друго – че едно от лицата, които стои зад прякото поръчителство, е вероятно и част от организирана престъпна група. Пред тях съм споделил какво знам аз, какво ми е дадено като информация по моя случай.“Друга интересна подробност е, че след като беше пребит Стоян, в интернет се появи коментар на потребител с името Todor Georgiev, който твърди, че сайта на Стоян отдавна дразни политиците в Поморие. Ето и коментара без редакторска намеса:Todor Georgiev: „Стоян захапва редовно през сайта си герберасткия кмет. аз съм му един от спонсорите на сайта и бях помолен от висш полицейски началник да спра подкрепата си, щото поморийския феодал се дразнел. Е, това е резултата… Раследването или вече е приключило или ако не е: куките ще изкарат виновен Стоян…“За този случай Стоян каза:„Това е написано след побоя от Тодор Георгиев, който е бивш зам. – кмет на Бургас. Собственик на корабна агенция. Негов банер беше в моя сайт. Не ми е спонсор, сайтът ми е в обществена полза и не съм взимал никога пари. Бях го помолил да кача банер на неговата корабна агенция в сайта ми, за да дразня управниците в Поморие.
През зимата на 2015 г., януари месец, Тодор ми се обади. При него били ченгета и дансаджии с началници, във връзка с публикация в „Зад кулисите“.
Не бе моя авторска публикация, а препечатана от друг сайт, но са искали да я сваля от моя сайт, защото там я четяли хората.
Това е доказателство, че публикуваното в сайта ми е имало отзвук. Пък и причина да не ме харесват и да искат да не се стига до поръчителите ми сега.“
Автор: Любен Спасовwww.glasutnamladitehora.wordpress.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *