Стоян Тончев: Липсата на екзистенция в смисъла на живота, алчността и подмяната на ценностната система ни докараха до това безпътие

Стоян Тончев: Липсата на екзистенция в смисъла на живота, алчността и подмяната на ценностната система ни докараха до това безпътие

Фундаменталните проблеми в България, свързани с: огромната корупция; неефективната и нереформирана съдебна система; престъпността сред служители на МВР; ОПГ-та покровителствани от държавните и общински власти; липсата на чуждестранни инвестиции; отрицателен приръст на населението; миграция; бедност; изпаднали в колапс образование и здравеопазване; смъртността на пътя; ниските пенсии и заплати и като цяло разпадаща се държавност – отново бяха изкуствено подменени с теми от злободневието.
Днес всички говорим за Арабаджиеви, оставките на министри, разклатения Кабинет, поръчковата журналистика и прочее, които са само продукт на покварената от нас действителност, на липсата на върховенство на закона, на чувството за безнаказаност, на некадърността и некомпетентността…
Дали България ще има правителство или няма да има, дали Арабаджиеви са провинили се оядени рожби на Престъпния Преход от тоталитаризъм към феодализъм и откровена Диктатура, дали ще има оставки на министри или няма да има – това са въпроси и отговори, които няма да решат с „магическа пръчка“ създаваното и надгражданото с векове и разрушеното за три десетилетия. А време наистина няма!
Както сами всички виждаме и ежедневно се убеждаваме – властимащите в страната ни са неефективни.
Те не решават, а създават проблеми.
Не съзидават, а отнемат и разрушават.
Нужна е промяна, но не смяна на едни лица с други, а радикална. Необходимо е да има жестоко наказани службогонци и изпълнители от Държавната Върхушка през годините – със затвор, НО и с отнемане на незаконно придобитото, кумулативно! За да знаят следващите – до къде ще стигнат и как ще завършат, ако решат да тръгнат по същия път. Да бъдат сбъднати най-големите им страхове – да останат без пари и да се срещнат отново с бедността!
Това е възможно, но за съжаление не с този страхлив народ и с елемнтарния начин на мислене и вторачване в преходното – да се наядеш, изходиш, да попътуваш, да се попечеш, да покараш ски, кола, дрехи….
Отсъствието на екзистенция в смисъла на живота и подмяната на ценностната система, окупирана от временни материални благинки, които са задушили духовната същност на човека – те ни докараха до това положение – да се питаме: „Кой ще дойде на власт?!“ и „Какво зависи от мен?!“.
Истината е една: ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАС!Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *