Стратегически съюз! Иран и Русия укрепват международната сигурност

Стратегически съюз! Иран и Русия укрепват международната сигурност - 1

Стратегически съюз! Иран и Русия укрепват международната сигурност

Заместник-началникът на щаба на иранските въоръжени сили бригаден генерал Азиз Насирзаде заяви, че Иран и Русия си сътрудничат за укрепване на международната сигурност, предаде иранската новинарска агенция ИРНА, цитирана от БТА.

Военна делегация, ръководена от заместник-началника на щаба на иранските въоръжени сили, пристигна днес в Москва, за да участва в Международния военен форум в Русия.

Насирзаде заяви, че еднополюсната система на САЩ се разпада и светът става свидетел на многополюсна система. Независимите държави в света, които зачитат териториалната цялост и двустранните отношения, трябва да обменят мнения, за да противодействат на кризите и несигурността, създадени от САЩ и техните съюзници, добави той.

Позовавайки се на посещението си в Русия, той заяви, че несъмнено сътрудничеството между Иран и Русия ще помогне за установяването на сигурност в различни части на света. Иранската делегация ще се срещне и с някои от ръководителите на чуждестранни делегации.

От утре до четвъртък форумът ще бъде отворен за участието на специалисти, чуждестранни държавни делегации, както и за научни и бизнес дейности.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *